Tips om makkelijk te besparen in dure tijden
Terug naar de blog

Tips om makkelijk te besparen in dure tijden

28/09/2022 Goed om te weten Zo doe je dat

Het is een onzekere en dure tijd. Niet alleen de gas- en elektriciteitsprijzen schieten de lucht in, ook supermarktbezoeken zijn heel wat duurder geworden. Ondertussen verschijnen er zoveel tips om te besparen, dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Wat helpt nu echt om geld te besparen? Wij verzamelden de belangrijkste tips & tricks, zodat je op het einde van de maand heel wat geld hebt uitgespaard! 1. Haal enkele cozy dekentjes in huis 

Heel wat mensen zetten de verwarming wat lager door de huidige prijzen. Wist je dat je per 1°C lager zo’n 7% kosten aan verwarming bespaart? Een gemakkelijke tip! Bovendien is het eens zo gezellig om knus samen onder een dekentje te kruipen. Koop enkele cozy sweaters aan, zo heb je het altijd lekker warm en kom je de koudere periode goed door.

2. Gebruik een douchetimer 

Korter douchen kan helpen om de kosten te drukken. Eigenlijk ben je na amper 5 minuten douchen al ‘schoon’, terwijl de gemiddelde Vlaming veel langer onder de douche staat. Met een douchetimer hou je de tijd van je douchesessie in de gaten, zodat je sneller de douche uit stapt. 

3. Eet volgens de seizoenen 

Gezond eten duur? Zeker niet!  Het is vooral belangrijk dat je volgens de seizoenen eet. Seizoensgroenten- en fruit zijn vaak een stuk goedkoper, waardoor je toch puur en onbewerkt kan eten. Bewerkte voeding is trouwens vaak een pak duurder. 

4. Bekijk op voorhand de promoties in de supermarkt 

Kijk voor je supermarktbezoek de lopende promoties na. Een makkelijke tip om te besparen: bepaalde producten hoef je echt niet aan te kopen tegen de volledige prijs, omdat er regelmatig korting op gegeven wordt. Wasmiddel is zo’n voorbeeld. Er zijn vaak heel wat promoties op wasproducten, waardoor het zonde zou zijn als je ze duur aankoopt. 

Bovendien zijn er dikwijls promoties op voeding. Deze voedingsmiddelen kan je perfect invriezen, waardoor je er langere tijd van kan eten. 

5. Neem je koffie van thuis mee 

Nog snel even bij het tankstation stoppen voor een kopje koffie on the go? Ook dat is een dure gewoonte. Zet ‘s morgens een grote thermos koffie, daar spaar je al gauw enkele euro’s mee uit! 

6. Kledingstuks niet vuil? Hang ze even buiten

Er belanden regelmatig heel wat kledingitems in de wasmachine die eigenlijk helemaal niet vuil zijn. Vaak volstaat het om deze stuks even buiten te hangen om te verluchten. Wassen hoeft enkel als je kledij echt vuil is (lees: plekken). Een tip: je kan ze ook in de badkamer hangen tijdens het douchen. Warme stoom is ideaal om vieze geurtjes te elimineren. 

7. Hou ook kleine uitgaven bij 

We zijn ons wel bewust van grotere uitgaven (grote bedragen zoals verzekeringen, leningen,...), maar vele kleine bedragen maken één groot geheel. We zijn ons minder bewust van die kleine dingen, terwijl die echt wel een verschil maken. Snel een koffiekoek gaan halen, of nog even een magazine oppikken onderweg: reken eens uit hoe snel je aan een groter bedrag zit als je deze uitgaven optelt? 

8. Kijk kritisch naar je abonnementen 

We hebben soms lopende abonnementen die we niet meer gebruiken of zelfs vergeten zijn. Als je niet meer naar de sportschool gaat, dan heeft het uiteraard geen zin om dit abonnement te laten doorlopen. Hetzelfde geldt voor andere abonnementen, zet ze stop indien je ze toch niet meer gebruikt. 

9. Maak het extra gezellig met kaarsen 

Wanneer het ‘s avonds sneller donker wordt, kan het eens zo gezellig zijn om verschillende kaarsen aan te steken. Zo hoef je de lampen niet continu te laten branden. En laat ons eerlijk zijn, zo’n filmpje kijken of dineren bij kaarslicht, dat is toch veel knusser? 

10. Kijk 30 dagen gratis tv, films en series via APP TV 

APP TV, dat is tv kijken via internet. Wist je dat bij APP TV Basic en APP TV Plus naast een ruim aanbod tv-zenders ook de gigantische Bibliotheek films en series is inbegrepen? Met deze bespaartip sluiten we graag af!  Een APP TV-abonnement is voor jou namelijk een stuk voordeliger. Zo hoef je geen andere abonnementen te nemen, aangezien zowel tv als films en series in jouw abonnement zitten. PS: de eerste 30 dagen kijk jij volledig gratis. Niet tevreden? Dan zeg je het abonnement in enkele kliks op. Ontdek APP TV hier. 

Met deze bespaartips kom je al een heel eindje. We wensen jou vooral heel veel gezelligheid toe tijdens de donkere dagen!