Vaderdag: leuke tips om jouw papa te verrassen
Terug naar de blog

Vaderdag: leuke tips om jouw papa te verrassen

8/06/2023 Goed om te weten

Vaderdag: hét moment waarop we onze papa’s tonen hoe dankbaar we hen zijn. Maar laat ons eerlijk zijn: een cadeau zoeken voor een man, dat is nog steeds moeilijker dan voor een vrouw. Want wat geef je aan een vader die al alles heeft? :-) Daarom gingen wij voor jou op zoek naar de meest originele cadeautips en activiteiten, waarmee je jouw papa zeker verrast. 

Leuke cadeautips voor Vaderdag

Nooit meer warm bier!

Zo’n warme pint, daar wordt toch niemand blij van? Bierliefhebbers verras je met deze koelstaven voor bier. Je plaatst ze zo’n 3 uren in de vriezer, en voegt ze dan toe aan het flesje bier. Heerlijk op een zwoele zomerdag!  

Een filmposter voor de echte filmfanaten

Is jouw vader een echte filmkenner? Deze krasposter bevat de 100 beste films aller tijden. 

Kan hij al de vakjes al krassen? De films die hij nog niet gezien heeft, kan je tijdens Vaderdag dan eventueel samen zien. Gezelligheid verzekerd! 

Voor de smossers 

Voor de papa’s met bureaujobs die zich ook schuldig maken aan het eten aan hun bureau, 

komt de mini-stofzuiger altijd van pas. Hij is dan wel klein, maar maakt je toetsenbord en bureau in 1-2-3 kruimel-en stofvrij. Geen vuil toetsenbord meer, en een propere werkomgeving. 

Om het kleinste kamertje extra gezellig te maken

Heb je ook zo’n vader die wel uren op de wc lijkt door te brengen? Met Sudoku toiletpapier maak jij zijn bezoek aan het kleinste kamer iets nuttiger. 

Activiteiten op Vaderdag

Dineren in een wijngaard

De echte bourgondiërs maak je ongetwijfeld blij met een lunch of diner in een wijngaard van pop-up restaurant Fruits de Mer, niet ver van Amsterdam. Het lijkt wel alsof je in Frankrijk vertoeft, terwijl je niet eens ver moet rijden. Bestel er heerlijke oesters, langoustines en geniet van de fantastische wijnkaart. De liefde van de man gaat door de maag. ;-)

Wellnessen & wijnen

Zoals Martien Meiland het zou zeggen: “wijnen, wijnen, wijnen!”  Voor al de papa’s die zowel van een heerlijk glas wijn kunnen genieten en ook van de wellness, is er iets nieuws. Bij het wellnesscomplex Thermae 2000 kan je nu ook een wijnbad boeken. Terwijl je plaatsneemt in het wijnbad (alleen of met partner), geniet je van lokale wijnen van het wijndomein St. Martinus. Het prachtige zicht over het Limburgse heuvelland is ook mooi meegenomen. Met papa naar een escape room 

Altijd al eens willen zien hoe je papa in stressvolle situaties reageert? Boek een escape room en test direct hoe sterk jullie band is. ;-)  Op Bongo.be kan je een bon aankopen voor een van de escape rooms in ons land (en dat zijn er heel wat, keuze genoeg dus!). Maak je het liever thuis gezellig? Kijk 30 dagen gratis naar al de series, films en programma’s uit onze Bibliotheek

Je hoeft het uiteraard niet altijd buitenshuis te zoeken. Een tv-moment samen is eens zo gezellig! Via APP TV kijk je de eerste 30 dagen gratis naar tv en de volledige Bibliotheek boordevol films en series.  Zo kan je bijvoorbeeld met papa naar de westernserie Django kijken, waarin onze Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts de hoofdrol speelt. TV VLAANDEREN wenst alle papa’s een fantastische Vaderdag!