Verlengd weekend: de leukste activiteiten en tips 
Terug naar de blog

Verlengd weekend: de leukste activiteiten en tips 

6/04/2023 Goed om te weten

Het verlengd weekend staat voor de deur! Heerlijk dat gevoel: een extra dag lekker lang uitslapen, geen verplichtingen of zorgen. Zo’n lang Paasweekend is ook hét moment om leuke activiteiten te plannen met de mensen die je het liefste ziet. Nog tips nodig? Wij verzamelden uitjes en heel wat tips waarmee dit verlengd weekend zeker geslaagd wordt! 

Bloementijd! 

Het Paasweekend is hét moment om de prachtige Nederlandse bloemen te bewonderen. Zo staan de tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen van ongeveer eind maart tot begin mei in bloei. Voor een kleurrijke pracht moet je in de Bollenstreek zijn. Daar vind je niet alleen fantastische bloemenvelden, maar ook stranden met meren, tuinen, musea… Alles voor een zeer gevarieerde uitstap! 

Uniek en kleurrijk dineren 

Zin in een etentje met het gezin, maar mag het eens iets bijzonder zijn? Zet dan zeker een bezoekje aan Dinner in Motion op je to-do lijst. Dit restaurant in Eindhoven biedt een 360 graden- ervaring. Om je heen verschijnen fascinerende beelden. Een kleurrijke en culinaire reis, en een onvergetelijke beleving voor jong en volwassen! 

Op zoek naar de rust? 

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse drukte in onze hectische maatschappij? Stay-Ici biedt minimalistische maar stijlvolle cabins aan, midden in de natuur. Een plaats waar je van stilte, innerlijke rust en de natuur kan genieten. Je hebt keuze uit drie locaties: in de bomen, op het water, of bij de varkenshuisjes. 

Uitwaaien aan de kust 

In de paasvakantie valt er heel wat te beleven aan de kust. Zeker voor de kids is het dan the place to be voor allerlei leuke activiteiten. We sommen er enkelen voor je op. 

De Waanzinnige Boomhut - Doe-expo

Ondertussen bestaat De Waanzinnige Boomhut al 10 jaar, en dat vieren ze met een nieuwe editie van de Doe-expo in Fort Napoleon. Zeker voor kinderen die fan zijn van de jeugdboekenreeks "De Waanzinnige Boomhut" van Andy Griffiths en Terry Denton, is dit een fantastische activiteit. Ideaal voor kids tussen 7 en 12 jaar. 

Pasen in het Zwin (Knokke-Heist) 

Ontdek natuurpark het Zwin. In het verlengd weekend en gedurende de hele paasvakantie, staan de verschillende Zwingidsen voor je klaar. Ze geven je dan extra informatie over de plaatselijke fauna en flora. Je kan er ook de ooievaars een bezoekje brengen en je komt via de eierpresentatie alles te weten over allerlei soorten eieren.  

Een kunstzinnige wandeltocht door Oostende 

Ook dit jaar is er weer een nieuwe editie van het kunstenfestival The Crystal Ship. Ze ontvangen opnieuw een aantal nieuwe artiesten die hun creativiteit de vrije loop laten en de mooiste street art creëren. Je kan een gratis fiets- of wandelplan aanvragen, of de applicatie downloaden die jou langs de verschillende kunstwerken brengt. 

Nestel je gezellig in de zetel met de leukste kijktips 

Toch slecht weer aan de kust, of wil je het ‘s avonds extra gezellig maken in de zetel tijdens je verlengd weekend?  APP TV neem je overal met je mee en zo kan je waar jij dat wil naar jouw favoriete tv-programma’s, series of films kijken. Met deze tips uit onze Bibliotheek maak je het knus tijdens je weekend: 

Ghost Chasers

Hou je wel van griezelige en mysterieuze tv-programma’s? Ghost Chasers volgt een team paranormale onderzoekers die door gans Europa reizen naar verschillende akelige locaties. 

In Bruges 

Twee huurmoordenaars worden door Harry, een Londense misdadiger, naar Brugge gestuurd. Ze wachten zijn volgende orders af en hebben ondertussen tijd om de stad te ontdekken. Maar er komt al snel een einde aan dit leuk uitstapje, wanneer dan toch het verlossende telefoontje komt. 

The Promotion

Twee assistant managers hebben interesse in dezelfde functie van manager, bij een nieuwe winkel van een supermarktketen. Ze gaan er beiden volop voor en zijn niet bereid om de strijd zomaar op te geven. Als dat maar goed komt… Kijk al deze tips via APP TV van TV VLAANDEREN

Kies hier jouw abonnement, maak je account aan en start direct met kijken. De eerste 30 dagen kijk je trouwens helemaal gratis. Zalig, hè? 

We wensen je een fantastisch verlengd weekend toe!