Zomerse apero-ideeën voor een lekkere barbecue
Terug naar de blog

Zomerse apero-ideeën voor een lekkere barbecue

10/07/2023 Goed om te weten Zo doe je dat

De zomer, dat staat gelijk aan zwoele avonden, het beste gezelschap en uiteraard lekker eten. En wat is er beter dan een zomerse barbecue? Prik alvast een datum, nodig je vrienden uit en doe inspiratie op met onze zomerse apero-ideeën voor een geslaagde en lekkere barbecue. 

 

Een zomerse cocktail of mocktail met aardbeien

Een cocktail met zomers fruit zorgt instant voor dat echte zomergevoel. Wat denk je van een heerlijke cocktail of mocktail met aardbeien? 

Ingrediënten voor dit recept (voor 1 mocktail):

  • 50 gram verse aardbeien
  • 3 schijfjes limoen 
  • 2 takjes munt 
  • 2 theelepels rietsuiker 
  • 1 glas Sprite of bruiswater
  • Ijsblokjes
  • Optioneel: 40 ml witte rum (indien je er een cocktail van wil maken) 

 

Originele hapjes als ideale starter 

Een hapje vooraf mag niet ontbreken. Stook die barbecue al maar warm en probeer deze heerlijke apero-ideeën: 

Een sla-wrap met gegrilde eendenborst op oosterse wijze 

Een krop sla of witloofblaadjes, eendenborstfilet, teriyakisaus, koriander en groentjes naar keuze (komkommer, paprika, wortel, ajuintjes,...) Meer heb je niet nodig voor een originele appetizer. De eendenborst kruid je eerst en leg je op de barbecue. Daarna is het tijd om de sla of witloofblaadjes te vullen. Met al de ingrediënten op tafel, kunnen de gasten hun eigen wrap samenstellen. 

Gambaspiesjes met homemade looksaus 

Prik wat verse gamba's op een stokje en maak er een looksaus bij. Nog even de barbecue op, en dan kan het dippen beginnen. 

Als dessert: gegrilde perziken met honing en lavendelbloemen

De apero en barbecue zelf zijn belangrijk, maar het dessert mag natuurlijk niet ontbreken. En ook daar gebruiken we de barbecue weer, voor deze heerlijke zoete perziken. 

Wat heb je nodig? 

  • Perziken (4 perziken voor 4 personen)
  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels honing 
  • 200 gram zure room
  • Een aantal lavendelbloempjes (ongeveer een eetlepel) 

Meng eerst de honing met de lavendelbloempjes. Laat nadien de boter smelten en voeg de suiker eraan toe. Bestrijk halve perziken met de gesmolten boter en plaats nadien de perziken op de barbecue. Afwerken doe je met wat zure room en lavendelhoning. Smakelijk!

 

Films en series die voor zomers entertainment zorgen tijdens je barbecue 

Wist je dat je met APP TV van TV VLAANDEREN 30 dagen gratis naar je favoriete tv-programma’s, films en series kijkt? De volledige bibliotheek vol films en series krijgt trouwens op regelmatige basis updates, zodat jij altijd nieuwe kijktips hebt. We verzamelden de beste series die jouw zomers entertainment tijdens elke barbecue garanderen.

Django

Fan van westernseries? De serie Django neemt je mee naar het Wilde Westen van de 19de eeuw. De hoofdrol is weggelegd voor onze Belgische acteur Matthias Schoenaerts. Wanneer Django’s kinderen en vrouw vermoord worden, gaat hij op zoek naar een van zijn dochters die de moord overleefd zou hebben. Hierdoor belandt hij in New Babylon, een plek waar outcasts hun thuis gevonden hebben.  

Pros ands Cons 

Erik en Nina waren in hun jonge jaren rasechte oplichters. Maar wanneer ze ouders werden, hebben ze die criminele praktijken voorgoed stopgezet. Tot ze, zoveel jaren later, opnieuw in contact komen met hun vroegere handlanger Jacqueline. En zij heeft andere plannen met het koppel… Met twee seizoenen is deze crimeserie ideaal bingemateriaal! 

Planet Single

Zin in een vleugje romantiek deze zomer? Planet Single volgt het liefdesleven van acht verschillende individuen. Dat zijn dus acht verhalen voor heel wat variatie en kijkplezier. 

Crying Forest 

Zes vrienden, een eng bos, en heel wat mysterieuze gebeurtenissen. Dat het een reis wordt om nooit te vergeten, dat staat vast. Deze serie is een must-see als je van avontuur en horror houdt. 



Maak je account aan, kies je APP TV- abonnement en start direct met kijken. Je hebt namelijk enkel een internetverbinding nodig. Makkelijk, hè?  Wij wensen je een fantastische zomer toe!