Zomervakantie: originele bestemmingen die echt verrassend zijn 
Terug naar de blog

Zomervakantie: originele bestemmingen die echt verrassend zijn 

15/06/2023 Goed om te weten

De zomer is in het land! Het moment waarop velen naar zonnige oorden trekken om te genieten van zon, zee en strand. Nog inspiratie nodig voor jouw volgende vakantiebestemming? We verzamelden de meest originele bestemmingen waar je misschien nog niet aan dacht en die verrassend veel te bieden hebben. 

 

De kust van Albanië (Ksamil of Qeparo) 

Bij Albanië denken we niet direct aan het woord zomervakantie, terwijl dit land adembenemende stranden heeft. Ksamil is het strand dat het meest zuidelijk gelegen is, en werd zelfs al de mooiste parel van de Albanese Rivièra genoemd. Ook de kustplaats Qeparo is een must-see, zeker als je van de rust geniet. Hier bevindt zich een deel van het dorp ter hoogte van heuvels, en een deel aan de kust. Voor ieder wat wils dus! 

 

Het kunstzinnige dorp Cotignac, ook het Saint-Tropez van de Var-streek

Wie van kunst, uitgestrekte wijngaarden en olijfbomen houdt, kan zeker een reisje plannen naar Cotignac. Deze bestemming staat niet voor niets op de lijst van ‘plus beaux villages de France’. Cotignac heeft zelfs een waterval, een idyllische plek voor een picknick, en die ook voor de nodige verkoeling zorgt bij zomerse temperaturen.  

 

Montenegro

Spanje, Griekenland, Frankrijk en Italië zijn de klassieke zomerbestemmingen, maar heb je ook al eens aan Montenegro gedacht? Dit land heeft zoveel variatie te bieden. Ontdek de gezellige straatjes binnen de oude stadsmuren van Budva, maak een wandeling door de Mrtvica-canyon of trek naar het fort van Kotor. Daarnaast staat het land bekend om de prachtige meren en stranden. Heel veelzijdig dus! 

 

Het Balatonmeer in Hongarije 

Het warmste meer van Europa? Dat vind je in Hongarije. Het water van het Balatonmeer kan in de zomer van warmte oplopen tot wel 28 graden, en is daarom ook een geliefde bestemming voor gezinnen met kleine kids. Aangezien het water pas na zo’n kilometer dieper wordt dan 1,5 meter, is het perfect veilig voor de allerkleinsten. 

Daarnaast heeft Hongarije nog zoveel andere troeven. De hoofdstad Boedapest heeft zowel op culinair als cultureel vlak heel wat te bieden, en het is er daarnaast ook nog eens betaalbaar. 

 

Kijk overal naar je favoriete tv-programma’s, series en films dankzij APP TV van TV VLAANDEREN

Natuurlijk neem je jouw favoriete programma’s graag met je mee op vakantie. Gelukkig kan dat makkelijk dankzij APP TV, want dan heb je enkel een internetverbinding nodig. Je kiest daarna zelf op welk toestel jij kijkt: je laptop, smartphone, tablet of smart tv? 

APP TV, dat is tv kijken waar en wanneer jij dat wil. Ideaal als het weer even niet meezit tijdens je vakantie, als je de kids wil entertainen tijdens een lange rit met de auto, of wanneer je toch graag je serie blijft volgen. 

Omdat we begrijpen dat je dit misschien eerst even wil testen, kan je de eerste 30 dagen gratis tv kijken. Zelfs de volledige Bibliotheek boordevol films en series is gratis inbegrepen. Daarna bepaal jij zelf of je jouw abonnement wil behouden of stopzetten. Simpel, hè? Maak hier je account aan. 

TV VLAANDEREN wenst je een fijne zomervakantie toe!