Seizoen 1

01
Popular Science - Under Pressure
Aflevering 1: Under Pressure

Bij een benzinestation onderzoekt Tim hoe sigaretten, mobieltjes en statische elektriciteit tot brand kunnen leiden en hij speelt muziek met een harde bas af door een mengsel van maïzena en water.

Lees meer
02
Popular Science - Defying Gravity
Aflevering 2: Defying Gravity

Tim laat een ballon knappen achter een glazen paneel, doet een experiment met een fles wijn en een magnetron, en vraagt omstanders wat er gebeurt als een watermeloen een schok van 10.000 volt krijgt.

Lees meer
03
Popular Science - Deep Heat
Aflevering 3: Deep Heat

Tim test wat de hitte van thermiet kan weerstaan, verwijdert een kurk die in een fles is geduwd en beklimt een muur met een touw van wc-papier. En maakt met huishoudelijke producten raketbrandstof.

Lees meer
04
Popular Science - Mind vs Body
Aflevering 4: Mind vs Body

Met spelletjes en experimenten leren we hoe ons brein ons lichaam voor de gek houdt en hoe angst, leeftijd en stress ons lichaam en brein beïnvloeden. En we leren je een geheim over je reactietijd.

Lees meer
05
Popular Science - Brain Trust
Aflevering 5: Brain Trust

We onderzoeken de vele manieren waarop je hersenen je elke dag misleiden. Als eerste kijken we naar waarom veel mensen gratis geld afwijzen, maar wel het risico durven te lopen dat iemand hun telefoon...

Lees meer
06
Popular Science - Falling, Floating, & Feasting
Aflevering 6: Falling, Floating, & Feasting

Tim test de plakkracht van lijm en de eigenschappen van droog ijs. Hij onderzoekt wie de meeste hotdogs kan eten en hoe, onderzoekt zeepbellen en test of machines verder kunnen schoppen dan mensen.

Lees meer
07
Popular Science - Pressure Cooker
Aflevering 7: Pressure Cooker

Tim laat de impact van een kruisboog zien, test de invloed van extra wieltjes, ziet hoe whisky en water de zwaartekracht tarten, komt erachter hoe je citroenen zoet maakt en laat een boiler knallen.

Lees meer
08
Popular Science - Blow It Up
Aflevering 8: Blow It Up

In deze aflevering worden bowlingballen en golfballen afgeschoten met een kanon, nemen we een kijkje in het spijsverteringstelsel en ontdekken we de reactie tussen brandend thermiet en blokken ijs.

Lees meer
09
Popular Science - Blasts, Fire, and Beers
Aflevering 9: Blasts, Fire, and Beers

Tim Shaw test welke materialen explosiebestendig zijn en laat zien hoe een lucifer reageert op hete stoom, hoe ronddraaien een kerosinevlam vervormt en hoe je een enorme katrol in beweging zet.Ontdek ...

Lees meer
10
Popular Science - Episode 5
Aflevering 10: Episode 5

We leren hoe je een champagnetoren bouwt die niet meteen instort, daarna hoe je opstijgt en hopelijk weer landt met een paraglider en tot slot bestuderen we de principes achter vortexen.

Lees meer
11
Popular Science - Episode 9
Aflevering 11: Episode 9

We leren de wetenschap achter de riskante bezigheid kajak-surfen, we bekijken de beste manier om over smalle richels te fietsen en we perfectioneren de kunst van het vellen van bomen.

Lees meer
12
Popular Science - Episode 10
Aflevering 12: Episode 10

We leren de wetenschap achter de riskante bezigheid kajak-surfen, ontdekken hoe je over smalle richels moet fietsen en perfectioneren de kunst van het bomen vellen.

Lees meer
13
Popular Science - Episode 16
Aflevering 13: Episode 16

We verkennen de fascinerende krachten achter de jacht van roofdieren, daarna proberen we een helikopter te besturen en bestuderen we de basisbeginselen van ontvlambaarheid.

Lees meer

Over de serie

Genres: Wetenschap
National Geographic
Popular Science

Beschrijving:

Ontdek de werking van ons brein met interactieve spelletjes, leer de beste lifehacks en zie hoe avonturen in rampen veranderen wanneer internetflaters onder de microscoop worden gelegd.

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905