Seizoen 1

01
WWII - The Landing
Aflevering 1: The Landing

Na een bloederige strijd van vijf jaar, trekt de grootste vloot uit de geschiedenis naar Frankrijk om Europa uit de klauwen van de nazi’s te redden en een einde te maken aan het conflict.

Lees meer
02
WWII - Battle of Normandy
Aflevering 2: Battle of Normandy

Hoewel de geallieerden de stranden van Normandië in bezit hebben en Hitlers verdedigingslinie wordt doorbroken, eist de moeizame verovering van het vasteland liefst 4000 levens aan geallieerde kant.

Lees meer
03
WWII - Drain the Ocean: WWII
Aflevering 3: Drain the Ocean: WWII

Na de Tweede Wereldoorlog zijn veel schepen op de zeebodem blijven liggen. Met behulp van driedimensionale reconstructies onthullen we de geheimen van deze historische gezonken schepen.

Lees meer
04
WWII - The Final Days Of Anne Frank
Aflevering 4: The Final Days Of Anne Frank

Het dagboek van Anne Frank is wereldberoemd, maar beschrijft alleen haar tijd in het Achterhuis tot haar arrestatie. Dit is het hartverscheurende verhaal van haar ontberingen in het concentratiekamp.

Lees meer
05
WWII - America Fights Back
Aflevering 5: America Fights Back

Als de Japanners bij Pearl Harbor de Amerikaanse vloot hebben gedecimeerd, is het aan de onderzeeërs om terrein in de Stille Oceaan terug te winnen. Dudley Morton is kapitein op één zo'n onderzeeër.

Lees meer
06
WWII - Fatal Voyage
Aflevering 6: Fatal Voyage

Na de dood van z'n leermeester Dudley Morton is onderzeebootkapitein Richard Hetherington O'Kane alleen maar gemotiveerder om de Japanse vloot aan te vallen. Maar dan slaat het noodlot toe.

Lees meer
07
WWII - Destroyer Killer
Aflevering 7: Destroyer Killer

Om de militairen in Borneo te bevrijden, varen commandant Sam Dealey en zijn bemanning door de wateren die worden bewaakt door de Japanse marine. Ze nemen het op tegen tientallen oorlogsschepen.

Lees meer
08
WWII - The Wolfpack
Aflevering 8: The Wolfpack

In de Noord-Atlantische Oceaan stuit een moedige Duitse commandant op nieuwe anti-onderzeeërwapens. Hierdoor komt de risicovolle strijd met de Duitse onderzeeërs tot een dramatisch hoogtepunt.

Lees meer
09
WWII - Hitler's Revenge
Aflevering 9: Hitler's Revenge

In de hoop te profiteren van de chaos na Pearl Harbor, geeft de Duitse commandant Karl Dönitz vijf onderzeeërs de opdracht een verrassingsaanval uit te voeren tegen de Atlantische kustvaart.

Lees meer
10
WWII - Enigma Capture
Aflevering 10: Enigma Capture

In september 1939 brengt kapitein-luitenant-ter-zee Fritz Julius Lemp ten onrechte een passagiersschip tot zinken terwijl hij probeert te voorkomen dat Amerika zich aansluit bij de geallieerden.

Lees meer
11
WWII - Commander Down
Aflevering 11: Commander Down

De bemanning van een Amerikaanse onderzeeër bereidt de aanval op een Japans schip voor in het zuiden van de Stille Oceaan. Er woedt een storm en ze beseffen te laat hoe dichtbij de vijand is.

Lees meer
12
WWII - Killer Strike
Aflevering 12: Killer Strike

Kapitein-luitenant-ter-zee Gunther Prien neemt het voortouw in een extreem gewaagde geheime missie: een aanval op de Britse Koninklijke Marine in hun thuishaven bij Scapa Flow.

Lees meer
13
WWII - America's Bloodiest Battle
Aflevering 13: America's Bloodiest Battle

De Slag om het Hürtgenwald was de langste en bloederigste strijd die ooit in de geschiedenis van de VS heeft plaatsgevonden. Pete en Marty gaan op zoek naar de verborgen restanten van dit gevecht.

Lees meer
14
WWII - Island Under Siege
Aflevering 14: Island Under Siege

Pete Kelsey en Marty Morgen reizen af naar Malta om te zien hoe het zwaar gebombardeerde eiland zich heeft verzet tegen de zware aanvallen.

Lees meer
15
WWII - Bloody Road To Rome
Aflevering 15: Bloody Road To Rome

Pete en Marty zoeken uit waarom de verdrijving van de Nazi's uit Rome zoveel mensenlevens heeft gekost.

Lees meer

Over de serie

Genres: Geschiedenis
Jaar: 2014
National Geographic
WWII

Beschrijving:

De bloederige Tweede Wereldoorlog houdt iedereen nog altijd in z'n greep. Hitlers dictatorschap en de gruwelijkheden die zijn gepleegd tijdens de Holocaust hebben de wereld voorgoed veranderd.

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905