De beste horrorfilms- en series in de bibliotheek
Terug naar de blog

Halloween: de beste horrorfilms- en series in de bibliotheek

27/10/2021 Op tv Zenderaanbod

De meest griezelige periode van het jaar breekt aan: Halloween! En hoe kan je dat beter vieren dan met een avond horrorfilms- en series? In onze bibliotheek hebben we zowel de echte horrorklassiekers die je zeker gezien moet hebben, maar ook recente toppers waarmee je een akelige avond beleeft. Deze films en series uit de Canal + Series en STARZPLAY bibliotheek van TV VLAANDEREN bezorgen je ongetwijfeld een onvergetelijke Halloween.

Klassiekers van king of horror Stephen King

De avond starten we met, hoe kan het ook anders, de klassiekers van Stephen King. Hij is dan ook de absolute king of horror. Maak je klaar voor heel wat nagelbijtende scènes!

Doctor Sleep

Heb je The Shining al gezien? Doctor Sleep is het vervolg op deze film. Ondertussen zijn we 40 jaar verder en heeft Danny Torrance eindelijk zijn draai gevonden, nadat hij een trauma uit zijn jeugd moeilijk kon verwerken. Hij gebruikt zijn ‘gave’ om mensen die stervende zijn een mooi einde te geven. Wanneer hij in contact komt met Abra, merkt hij dat zij ook een sterke gave bezit. Al snel wordt ze opgemerkt door Rose The Hat en haar volgers The True Knot, die op zoek zijn naar mensen met speciale krachten. Abra vraagt Dan om hulp, want ze kan deze groep niet in haar eentje verslaan.

Pet Sematary

Dr. Louis Creed en zijn gezin verhuizen naar het platteland. Niet ver van hun woning ontdekken ze een akelig kerkhof. Wanneer hun kat spijtig genoeg aangereden wordt, begraaft Louis de kat op deze plek. Iets wat hij beter niet gedaan had, want al snel dringt het kwaad binnen in hun leven.

Castle Rock

Een serie die voor een stuk gebaseerd is op het werk van Stephen King. Het verhaal speelt zich namelijk af in de wereld van de auteur, waardoor er enkele herkenbare personages aan bod komen.

In Castle Rock trekt advocaat Henry Deaver terug naar zijn geboortedorp, op verzoek van een mysterieuze gevangene. De jongeman zit al jarenlang opgesloten in de kelder van de Shawshank gevangenis zonder dat iemand dit wist. Al snel wordt duidelijk dat er veel meer speelt in dit dorpje vol duistere geheimen.

IT

In het stadje Derry zijn er de afgelopen tijd heel wat kinderen verdwenen. Wanneer een groep jongeren oog in oog komt te staan met de kwaadaardige clown Pennywise, die het gemunt heeft op kinderen, willen ze er alles aan doen om de moorden van deze gruwelijke clown stop te zetten.

Nog meer fantastische horror

The Conjuring

The Conjuring speelt zich af in de jaren ‘70 en is voor een deel gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ed en Lorraine Warren, twee paranormale onderzoekers (gespeeld door Patrick Wilson en Vera Farmiga). Ze worden ingeschakeld door een gezin dat geterroriseerd wordt door een kwade entiteit in hun huis. De Warrens moeten beroep doen op al hun vaardigheden om het gezin te bevrijden.

Het is één van de meest populaire horrorfilms van de afgelopen tien jaar en was de start van het horror-universum van regisseur James Wan. Dankzij de spannende en trage opbouw zal je de hele avond op het puntje van je stoel zitten.

Annabelle Comes Home

Annabelle Comes Home is ook een film uit ‘The Conjuring Universe’. Ed en Lorraine sluiten de behekste pop op in hun huis om zo te voorkomen dat ze nog verdere ravage aanricht. Maar wanneer de babysitter er per ongeluk voor zorgt dat de duistere geest in Annabelle ontwaakt, heeft de pop het gemunt op hun dochter.

De echte classics die je gezien moet hebben

De 5 Halloween films + de première van Halloween Kills op 14 oktober

De eerste Halloween film kwam uit in het jaar 1978 en ondertussen zijn er al 5 films verschenen. Ideaal voor een avondje bingewatchplezier! In de eerste film maken we kennis met Michael Myers, die zijn eigen zus om het leven bracht op de nacht van Halloween. Vijftien jaar later ontsnapt hij uit psychiatrie en is hij weer uit op moord.

Op 14 oktober komt er ook een gloednieuwe Halloween film uit: Halloween Kills. Michael

Myers keert terug op Halloween-avond. Laurie Strode (Curtis), haar dochter Karen (Judy Greer) en kleindochter Allyson (Andi Matichak) sluiten Michael Myers op in een kooi en steken het huis in brand. Laurie denk dat ze eindelijk verlost is van dit verschrikkelijk monster, maar het is Michael toch gelukt om te ontsnappen uit de kooi. Laurie roept iedereen daarna op om samen met haar een einde te maken aan de gruwelijke moorden van Michael Myers.

An American Werewolf in London

Twee Amerikaanse studenten, David en Jack, verkennen het Britse platteland en worden aangevallen door een beest. De bewoners van het kleine stadje nabij schieten te hulp, maar enkel David kan ontkomen en ontwaakt enkele dagen later in een ziekenhuis in Londen. David krijgt er te maken met nachtmerries waarin hij bezoek krijgt van de dode Jack. Hij komt zo te weten dat hij vervloekt is en in een weerwolf zal transformeren.

An American Werewolf in London was trouwens de allereerste film die een Oscar kreeg voor Beste Make-up, deze categorie bestond ervoor nog niet. Een echte cult-klassieker!

Leprechaun

Wanneer Tory (gespeeld door Jennifer Aniston) en haar vader J.D. een afgelegen huisje huren, denken ze dat hun grootste probleem wat spinnenwebben en stof zal zijn.

Tot enkele werkers een mysterieuze doos in de kelder openen en de leprechaun ontsnapt (gespeeld door Warwick Davis). Niets kan hem stoppen om zijn pot goud terug te vinden...

Een tweede Cult-klassieker op ons lijstje. Leprechaun staat eerder bekend als komedie, het is dus vooral horror met heel wat humor. Het is ook de allereerste film waar Jennifer Aniston haar debuut op het grote scherm maakte! En de acteur die de leprechaun speelt zal je zeker wel herkennen. Warwick Davis speelt namelijk ook mee in de Harry Potter en Star Wars franchises.

Blair Witch en Book of Shadows: Blair Witch 2

Drie filmstudenten trekken naar een afgelegen bos om het mysterie rond de Blair Witch op camera vast te leggen. Ze trekken vol ongeloof het bos in maar komen er nooit meer uit. Enkel de camerabeelden worden teruggevonden.

Enkele jaren later besluit een van de inwoners van het stadje aan het bos van de Blair Witch om wat geld te verdienen aan deze tragedie die de filmstudenten is overkomen. Hij start daarom een Blair Witch Tour. Enkele studenten besluiten om de tour te volgen en kamperen rond het huisje van de vorige film. Maar na een mysterieuze en verwarrende nacht, vertrekken ze uit het bos met een achtervolger…

Dit is slechts een greep uit het aanbod van de TV VLAANDEREN bibliotheek. Goed voor een fantastische horroravond op Halloween! Durf jij het aan om al deze films te kijken op de meest akelige avond van het jaar?