De beste kinderprogramma’s op televisie
Terug naar de blog

De beste kinderprogramma’s op televisie en in onze Bibliotheek

4/05/2023 Op tv

De kinderen bezighouden, dat hoeft niet moeilijk te zijn. Op televisie en in de TV VLAANDEREN Bibliotheek vind je namelijk de beste kinderprogramma’s die goed zijn voor uren kijkplezier. Zowel voor klein als groot hebben wij de leukste kijktips verzameld! Psssst… 4 mei is het ook Star Wars Day, en dat vieren we met een gloednieuwe animatieserie voor de kids!

Maar eerst even dit: stel jouw kidsprofiel in

We maken het de kids en hun ouders graag makkelijk. Daarom kan je via onze APP rechts onderaan een kidsprofiel aanmaken. Dit doe je door op je avatar te klikken en daar een extra profiel toe te voegen. Kijk je via de laptop? Dan doe je dit rechtsboven. Klik daarna op het knopje ‘kinderen’ en zo krijgen de kids via hun eigen profiel kijktips op maat.

Programma’s op televisie

Een gloednieuwe Star Wars animatieserie: Jonge Jedi Avonturen

Deze gloednieuwe animatieserie wordt deze week gelanceerd op Disney Channel. We maken er kennis met de jonge Jedi’s Kai Brightstar, Lys Slay en Nubs. Deze jonge avonturiers verkennen de galaxy en helpen alle burgers in nood van de planeet Tenoo. Ondertussen proberen ze hun skills te verbeteren, zodat ze echte Jedi’s kunnen worden.

Vanaf zaterdag 6 mei om 8 uur op Disney Channel.

Schijtluizen op Ketnet

Wat gebeurt er wanneer je door bepaalde planten of dieren gestoken, geprikt of gebeten wordt? Enkele schijtluizen zoeken het voor jou uit en stellen zich kandidaat als proefpersoon. Een waarschuwing: niet voor gevoelige kijkertjes! ;-)

Dino Wereld op DuckTv

Vier baby-dinosaurussen ontdekken hun omgeving, beleven samen fijne avonturen en helpen elkaar wanneer ze problemen ondervinden. Een leerrijk programma voor de allerkleinsten!

Miraculous: verhalen over Ladybug en Cat Noir op Disney Channel

Marinette en Adrien zijn in het dagelijkse leven gewone tieners, maar ze hebben daarnaast een groot geheim. Ze zijn ook beiden superhelden met een missie, namelijk hun geliefde stad Parijs beschermen. Ze gaan geen enkel avontuur uit de weg!

Nickelodeon- kijktips uit onze Bibliotheek

Side Hustle

Beste vriendinnen Lex en Presley hebben per ongeluk de boot verwoest van een vriend zijn vader. Zoveel geld om de boot terug te betalen hebben ze uiteraard niet. Daarom bedenken ze een plan om snel geld bijeen te sprokkelen. Via hun klusjes-app kan je hen zowel voor kleine als grote klusjes inschakelen.

Blaze en de Monsterwielen

Blaze houdt van hoge snelheden, de stoerste tricks en gevaarlijke stunts. Samen met zijn beste vriend en bestuurder AJ heeft hij één doel: belangrijke races winnen.

Bubble Guppies

De Bubble Guppies zijn jonge, nieuwsgierige wezentjes die diep in de oceaan leven. Elke dag leren ze heel wat bij op school, en deze educatieve lessen zijn ook interessant voor de kids. Laat ze kennismaken met wiskunde, het milieu, muziek,... Een leerrijk programma waar de allerkleinsten ontzettend veel uit leren.

Nicky, Ricky, Dicky & Dawn

Nicky, Ricky, Dicky en Dawn hebben als vierling slechts één ding gemeenschappelijk: ze hebben dezelfde ouders. Hun karakters zijn zo verschillend, wat vaak voor conflicten zorgt. Maar je weet hoe dat gaat met broers en zussen: ze kunnen dan wel heel wat bekvechten, toch staan ze bij problemen steeds klaar voor elkaar.

Huize Herrie

Lincoln Herrie leeft in een huis vol chaos, want hij heeft maar liefst 10 zussen. De vrouwen zijn dus in de meerderheid, maar hij weet wel zijn plekje op te eisen in het gezin. Zijn levenslessen? Die deelt hij maar al te graag met jou.

Henry Danger

Als sidekick van superheld Captain Man, heeft de 13-jarige Henry Danger een belangrijke taak. Zijn dubbelleven en job moet hij wel absoluut geheim houden voor zijn familie, maar dat is uiteraard niet simpel.

Via APP TV kijken de kinderen overal naar hun favoriete programma’s

Op vakantie, bij oma en opa, bij vrienden,... Dankzij APP TV neem je de favoriete programma’s van de kids overal mee. Entertainment verzekerd dus. De eerste 30 dagen mag je trouwens volledig gratis en vrijblijvend testen. Maak hier je account aan en start direct met kijken.