EK voetbal 2024: dit moet je weten
Terug naar de blog

EK voetbal 2024: dit moet je weten

10/06/2024 Op tv Goed om te weten

Het Europees Kampioenschap Voetbal is weer aangebroken! Het moment waar veel voetbalfans op gewacht hebben. Benieuwd wanneer onze Rode Duivels spelen tijdens het EK, en wie de grootste kanshebbers zijn? Wij lijsten alles voor je op. 

Wanneer start en eindigt het EK? 

Het EK start op 14 juni en eindigt op 14 juli. In deze periode worden er 51 wedstrijden gespeeld, en dat verspreid over de tien speelsteden in Duitsland. De finale zal plaatsvinden in het Olympiastadion in Berlijn. 

De grootste kanshebbers? 

Net zoals vorige EK’s heeft databureau Opta de uitslagen van het EK voorspeld. Volgens deze statistieken hebben Engeland en Frankrijk de grootste kans om de beker te winnen. België maakt 4,7% kans op de titel. Onze Rode Duivels zouden wel de poulefase overleven, maar verder raken dan de kwartfinales zal volgens deze cijfers toch moeilijk worden. Al wil dit natuurlijk niets zeggen, aangezien het databureau er ook al vaak naast zat met vorige voorspellingen.

Volgens experts zijn de grootste kanshebbers Engeland, Frankrijk en Duitsland. Gevolgd door Spanje, Portugal, Italië, Nederland en België. In het buitenland worden de kansen van onze Rode Duivels nog steeds hoog ingeschat. De vraag is of we na de Gouden Generatie nog zo’n sterke prestaties kunnen neerzetten. 

Wanneer speelt België? 

Er zijn in totaal zes EK poules gemaakt met telkens 4 landen per groep. Binnen elke groep speelt elk land drie wedstrijden. De nummers 1 en 2 gaan door naar de achtste finales van het EK, aangevuld met vier beste nummers drie. 

België zit in groep E, en neemt het hierin op tegen Slowakije, Roemenië en Oekraïne. De eerste drie wedstrijden van onze Rode Duivels vinden plaats op: 

  • Maandag 17 juni, 18.00 uur: België - Slowakije
  • Zaterdag 22 juni, 21.00 uur: België - Roemenië
  • Woensdag 26 juni, 18.00 uur: Oekraïne - België

Wil je niets missen van het EK? 

Via APP TV van TV VLAANDEREN mis je geen enkele match van het EK. Het enige wat je nodig hebt is een actieve internetverbinding en je kan dan direct starten met kijken. Dat kan dus overal: op een zonnig terras, in je hotelkamer, in de tuin,... 

Wist je trouwens dat je de eerste 30 dagen van een gratis proefperiode geniet? Uitgebreid de tijd dus om je abonnement uit te testen en ook je favoriete wedstrijden te volgen. 

TV VLAANDEREN supportert mee voor onze Rode Duivels! Volg onze Facebook- of Instagrampagina en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe wedstrijden en uitslagen.