Emmy Awards: dit zijn de grote winnaars
Terug naar de blog

Emmy Awards: dit zijn de grote winnaars

16/01/2024 Op tv Goed om te weten Films & Series

Na vier maanden uitstel was het dan eindelijk zo ver: de uitreiking van de Emmy Awards, de belangrijkste tv-prijzen. Ook deze editie waren er een aantal grote winnaars, die meerdere keren in de prijzen vielen. Benieuwd naar de resultaten van deze editie? We lijsten de highlights van de avond voor je op. 

Beste dramaserie: Succession

Succession werd al dé grote winnaar tijdens de Golden Globes, en nu doet de dramaserie het weer. De serie viel maar liefst 6 keer in de prijzen. Het is al de derde keer dat Succession winnaar werd in deze categorie. Naast de award voor beste dramaserie, vielen ook de acteerprestaties in de smaak. Zo werden acteurs Kieran Culkin en Sarah Snook bekroond met award voor beste acteur/ actrice in een dramaserie, en Matthew Macfadyen kreeg de prijs voor beste mannelijke bijrol. 

De andere sterke genomineerden in de categorie beste dramaserie waren The Last of Us, Better Call Saul, The Crown en The White Lotus. Voor deze laatste serie mocht Jennifer Coolidge de award van beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie in ontvangst nemen. 

Beste comedyserie: The Bear

Ook comedyserie The Bear werd een topfavoriet tijdens deze editie van de Emmy Awards. Net zoals Succession werd de serie bekroond met 6 awards: die van beste comedyserie, maar ook onder andere voor de hoofdrol van Jeremy Allen White en de beste vrouwelijke en mannelijke bijrol van Ayo Edebiri en Ebon Moss-Bachrach.

In het genre comedy was de prijs van beste actrice in een comedyserie weggelegd voor Quinta Brunson, voor haar rol in Abbott Elementary.

Beste miniserie: Beef

De twee topfavorieten werden onmiddellijk opgevolgd door miniserie Beef, die 5 keer in de prijzen viel. Niet alleen in de categorie beste miniserie, maar ook voor de hoofdrollen van Ali Wong en Steven Yen. 

De beste vrouwelijke en mannelijke bijrollen? Die waren weggelegd voor Niecy Nash-Betts in Monster: The Jeffrey Dahmer Story en Paul Walter Hauser in Black Bird.

Blijf altijd op de hoogte via TV VLAANDEREN

Volg jij TV VLAANDEREN al op Instagram of Facebook?  Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, (kijk)tips en nieuwe series of films in de Bibliotheek. Wij voorzien jou graag van het allerbeste entertainment, en dat heel het jaar door!