Halloween: deze horrorfilms bekijk je in de VOD catalogus
Terug naar de blog

Halloween: deze horrorfilms bekijk je in de VOD catalogus

22/10/2020 Op tv Zenderaanbod

De meest griezelige tijd van het jaar is aangebroken: Halloween! De dagen worden korter en donkerder, het ideale moment voor een bloedstollende movie-night als je het ons vraagt! Via jouw VOD catalogus kijk je altijd naar de nieuwste topfilms en klassiekers, waaronder ook een deel griezelfilms. Heb je geen idee welke films absoluut de moeite waard zijn? Bij TV VLAANDEREN selecteerden we onze favoriete horrorfilms waarmee je gegarandeerd een spannende avond beleeft.

It (2017)

It is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King. Wanneer in het stadje Derry regelmatig jonge kinderen verdwijnen, krijgt een groep jongeren, ook wel de Losers Club genaamd, te maken met Pennywise: een kwaadaardige clown die het alleen op kinderen gemunt heeft. De groep kinderen komt oog in oog te staan met de horrorclown en doet er alles aan om hem voorgoed te doen stoppen.

27 jaar later slaat Pennywise weer toe in It Chapter Two , de tweede film . De clown is deze keer nog sterker en is op zoek naar nieuwe slachtoffers. De ‘losers’ hebben vroeger gezworen dat ze terug zouden keren als It ooit opnieuw toeslaat. Ze komen nog een laatste keer samen naar het stadje Derry om een einde te maken aan de moorden en verdwijningen.

Annabelle Comes Home (2019)

Annabelle, de duistere pop uit de filmreeks, werd door Ed en Lorraine Warren in een afgesloten ruimte achter heilig glas geplaatst zodat ze geen schade meer kan aanrichten. Ze zit dan wel veilig achter slot en grendel, toch weet Annabelle de boze geesten in de kamer wakker te schudden, en dat heeft vreselijke gevolgen. Samen met de geesten gaat Annabelle op zoek naar een nieuw slachtoffer. Deze keer heeft ze haar pijlen gericht op de 10-jarige dochter van de Warrens. Loopt dat wel goed af?

The Nun (2018)

Wanneer een non in een klooster in Roemenië zelfmoord pleegt, worden priester Burke en zuster Irene naar het klooster gestuurd om de zaak te onderzoeken. Al gauw blijkt dat er meer aan de hand is, want er dwaalt een kwaadaardige geest rond in de gedaante van een non. (Deze demonische non kennen we al van The Conjuring 2.) Samen gaan ze de strijd aan met de kwaadaardige kracht en onthullen ze de geheimen van de orde.

Doctor Sleep (2019)

Doctor Sleep is een vervolg op het verhaal van Danny Torrance. Het speelt zich 40 jaar later af na zijn bezoek aan het Overlook Hotel in de film The Shining. Dan heeft als kind een trauma opgelopen, waar hij nooit echt vanaf is geraakt.

Uiteindelijk heeft hij min of meer rust gevonden in zijn leven en heeft hij de draad weer opgepakt. Maar daar komt plots een einde aan wanneer hij Abra ontmoet, een tiener met buitengewone krachten. Abra vraagt Dan om hulp, omdat zij beiden over dezelfde krachten beschikken, gekend als het licht’. Samen gaan ze de strijd aan met Rose The Hat en haar volgers The True Knot. Zij jagen op mensen met speciale krachten en nemen het ‘licht’ van deze onschuldigen af. Er zit niets anders op dan hun krachten te bundelen om deze terreurgroep te verslaan.

Deze films en nog veel meer ontdek je via jouw VOD Catalogus.

Veel kijkplezier, als je het aandurft! ;-)