Shining Vale met Courteney Cox en Greg Kinnear
Terug naar de blog

Horror-komedie Shining Vale (2022) met Courteney Cox en Greg Kinnear

1/03/2022 Op tv

Het genre horror-komedie biedt het beste van twee werelden: humor en een grote dosis spanning. Fans van dit genre kijken reikhalzend uit naar 6 maart, want dan gaat de gloednieuwe serie Shining Vale (2022) in première. Combineer humor en horror met top acteertalent (waaronder Courteney Cox, Greg Kinnear, Mira Sorvino,...) en je hebt alle ingrediënten voor een ijzersterke serie! Benieuwd wat je kan verwachten? We vertellen je graag al wat meer. 

Een huis met een bloederig verleden

Nadat Pat een affaire had, verhuizen Terry en Pat Phelps samen met hun 2 kinderen naar een oude woning in Shining Vale, als laatste poging om hun huwelijk te redden. Pat is een ghostwriter die al 17 jaar lang aan haar tweede roman werkt, maar ze heeft last van een enorme writer’s block. Door de verhuis hoopt ze eindelijk inspiratie te vinden om haar langverwachte roman af te werken. 

Terwijl het schrijven stroef verloopt, ontdekt ze het duistere verleden van haar nieuwe thuis. Er hebben namelijk verschrikkelijke gruwelijke moorden plaatsgevonden. Er dwaalt ook een geest rond van Rosemary, een huisvrouw uit de jaren 50. Het lijkt te bizar om waar te zijn, maar zij wordt Pat’s grote muze, waardoor ze uiteindelijk toch de bladzijden van haar boek gevuld krijgt. Maar zijn die bedoelingen van Rosemary wel oprecht? 

Grappig, maar ook beangstigend 

Er zijn zoveel scènes waar humor centraal staat, maar net zoveel momenten waarop de spanning te snijden is. Daarnaast is het verhaal heel herkenbaar. Je weet wat ze zeggen: 

Ieder huisje heeft zijn kruisje. Bij de familie Phelps is zeker niet alles perfect. De verhuis is echt hun allerlaatste kans om een nieuwe start te maken als koppel en als gezin. Die combinatie van humor, horror en een tikkeltje drama lijkt fantastisch te werken. Van lachen naar schreeuwen en omgekeerd: geen enkel moment van de serie zal vervelen. 

Oscarwinnende acteerprestaties 

Met grote namen zoals Courteney Cox en Greg Kinnear hebben we natuurlijk wel hoge verwachtingen. 

Courteney Cox verwierf bekendheid dankzij haar rol van Monica Geller in Friends. Ze werd tot op heden maar liefst 37 keer genomineerd en heeft al 9 awards op haar naam staan, van onder andere ‘Female Discovery of the Year’, en ‘Favorite Performer in a new TV Program’, voor haar rol in Friends.

Greg Kinnear kennen we van zijn rol in serie The Stand (gebaseerd op het boek van Stephen King), maar ook van spraakmakende shows zoals de remake van Ron Sterling's ‘The Twilight Zone’ (CBS), en ‘Good People’ (Amazon). Hij won al een Emmy Award en werd onder andere genomineerd voor een Academy Award.

Daarnaast zien we nog zoveel andere bekende namen in de cast-lijst staan, waaronder Rob Morrow (Numb3rs, The Kill Team),  Gus Birney (Dickinson, The Man in the Woods) en Mira Sorvino (The Expecting, Mighty Aphrodite).

Volg Shining Vale via TV VLAANDEREN

Vanaf 6 maart volg je Shining Vale via de STARZPLAY-bibliotheek van TV VLAANDEREN. 

Iedere zondag staat er een nieuwe aflevering voor jou klaar in de bibliotheek. De volledige bibliotheek boordevol topfilms en series is trouwens gratis inbegrepen voor de abonnementen APP TV Basic, APP TV Plus, Basic en Basic+. 

Wil je direct starten met kijken? Via een APP TV Basic of APP TV Plus-abonnement start je binnen enkele minuten met kijken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, simpel hè?

De eerste 30 dagen kijk je trouwens volledig gratis! Probeer het zelf en ontdek wat zo’n abonnement allemaal te bieden heeft.