Planet Single: acht verschillende liefdesverhalen
Terug naar de blog

Planet Single: acht verschillende liefdesverhalen in één serie

25/03/2022 Op tv

Hou je wel van een heerlijke romcom-serie? Vanaf 21 maart kijk je naar de romantische komedieserie Planet Single, een productie van Canal+Series. De serie is gebaseerd op de gelijknamige filmreeks, die al een enorme hit was in Polen. We zijn er zeker van dat deze serie veel harten in ons land zal veroveren. Ideaal voor tv-momenten vol romantiek!

Online daten door de ogen van acht regisseurs

Bijzonder aan deze serie is dat iedere aflevering geregisseerd werd door een andere regisseur. Hierdoor zien we elke aflevering door de ogen van een regisseur, maar de verhalen vormen wel een geheel. De personages hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze verlangen allen naar liefde.  Maar de vraag is: vind je wel de ware via het online daten?

Benieuwd wat je kan verwachten van iedere aflevering? Je ontdekt de verschillende liefdesverhalen hieronder.

Aflevering 1: High School Reunion (Regisseur: Alexandra Terpinska)

Klara en Rafał leerden elkaar op de middelbare school kennen. Ondertussen vormen ze een getrouwd stel. Wanneer hun zoon naar het buitenland trekt voor zijn studies, verandert plots alles. Rafał wil een scheiding, terwijl Klara nog volop voor hun relatie wil gaan. Ze wil hem vervolgens jaloers maken, en doet alsof ze een nieuwe minnaar heeft. Zal het haar lukken om Rafał op deze manier terug te winnen?

Aflevering 2: The Sinner (Regisseur: Julia Kolberger)

Kasia, een lerares uit Silezië is aan het daten met Rafał, die ze ontmoet heeft via Planet Single. Na een fantastische date, nodigt ze hem uit voor de bruiloft van haar broer. Helaas moet hij in het weekend werken. Kasia is in shock wanneer ze op een traditionele highlander-trouw Rafał tegen het lijf loopt. Welke impact zal het familiefeest hebben op hun nieuwe relatie? En valt Rafał wel te vertrouwen?

Aflevering 3: The Test (Regisseur: Alexander Pietrzak)

Een jonge chemicus ontwikkelt een test waarmee ze de kwaliteiten kan nagaan die nodig zijn voor een succesvolle relatie. Ze houdt niet van het ‘moderne daten’ en vindt het eigenlijk maar tijdverspilling, aangezien de meeste relaties toch geen toekomst hebben. Via de dating-app Planet Single ontmoet ze de intrigerende Adam. Zal haar test slagen, en kan ze op die manier haar ware liefde vinden?

Aflevering 4: Sounds Like Love (Regisseur: Maciej Kawalski) Hoewel Tomáš een ontzettend muzikaal talent heeft, werkt hij in een lokale

instrumentenwinkel in Praag. Zijn leven verandert compleet wanneer hij Paulina ontmoet via Planet Single. De eerste date lijkt op een regelrechte ramp uit te draaien, door het vreemde gedrag van zijn date. Tot blijkt dat ze aan de neurologische aandoening misofonie lijdt, een overgevoeligheid voor geluiden. Hebben ze de liefde gevonden, of zijn ze toch geen relatiemateriaal voor elkaar?

Aflevering 5: Distance (Regisseur: Kuba Czekaj)

Bartek vertrekt, zonder dat zijn ouders het weten, op reis naar Wenen om er eindelijk zijn online liefde te ontmoeten. Hij geeft niet op, ook als blijkt dat zijn reis niet volledig volgens plan verloopt. Onderweg maakt hij kennis met verschillende mensen die bewijzen dat je voor de liefde moet vechten. Zal het hem lukken om veilig tot bij zijn liefde te komen? En wie zal hem daar opwachten? Eerste ontmoetingen kunnen best verrassend zijn…

Aflevering 6: Bullshit Detector (Regisseur: Michał Chaciński)

Ewa ontmoet de charmante en humoristische Jack via de Planet Single- app. Hun allereerste date vindt plaats tijdens de magische dagen voor kerstavond. Maar het sprookje duurt niet lang, want niet veel later wordt Ewa meegenomen voor een verhoor door de politie. De ondervraging gaat vooral over haar eerdere liefdesrelaties. Was ze op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats aanwezig?

Aflevering 7: Young at Hearts (Regisseur: Mateusz Głowacki)

Halinka en Władek, twee zeventigjarigen, ontdekken voor het eerst wat online daten inhoudt. Ze ontmoeten elkaar via de dating-app en dit is het begin van hun reis vrij van verwachtingen en remmingen. Zal hun date bewijzen dat er op iedere leeftijd nog kans is op een fantastisch liefdesavontuur? Misschien is die allerlaatste liefde wel de mooiste van ze allemaal.

Aflevering 8: A Night in Amsterdam (Regisseur: Michał Marczak)

Piotr trekt op zakenreis naar Amsterdam om zijn gamingbedrijf te redden. Na een mislukte presentatie voor een belangrijke investeerder, drinkt hij zijn zorgen weg in een lokale bar. Hij viert er ook zijn verjaardag met vrienden. Als verjaardagscadeau maken zij voor hem een nepaccount aan op Planet Single, om een ontmoeting te regelen met de knappe Sylvii. Hoe zal zijn ontmoeting zijn, wanneer ze ontdekt dat hij eigenlijk een compleet ander persoon is?

Een diverse groep regisseurs

De producenten Radosław Drabik en Michał Chaciński, die ook aan de filmreeks Planet Single werkten, zagen dat het onderwerp online dating de afgelopen jaren minder relevant werd, terwijl ze er nog wel potentieel in zagen. Daarom besloten ze na de filmreeks een achtdelige serie uit te werken. Niet zomaar de zoveelste serie, maar het moest een verrassende insteek hebben.

De twee producers gingen daarom op zoek naar acht verschillende regisseurs, die normaal dit type serie niet regisseren, of nog maar juist gestart zijn als regisseur. De namen van de regisseurs zijn dus best verrassend! Kuba Czekaj, Aleksandra Terpińska en Michał Marczak, die gekend zijn voor andere genres. Maar ook namen zoals Mateusz Głowacki, Julia Kolberger of Maciej Kawalski, die buitengewoon getalenteerd zijn en nog maar juist gestart zijn met hun carrière. Alek Pietrzak, met wie ze Juliusz gemaakt hebben, is ook van de partij.

Alleen maar subliem acteertalent

Met acht afleveringen en acht verschillende verhalen, spelen er natuurlijk heel wat acteurs mee in deze serie.

Zofia Wichlacz, die de rol van Paulina op zich neemt, won al 3 awards waaronder die van Discovery of Year tijdens de Polish Film Awards. Bartlomiej Topa (Rafal Tymanski in de serie) mocht al de award van Best Actor voor zijn rol in de film Karbala in ontvangst nemen, tijdens de Netia Off Camera International Festival of Independent Cinema. Zo kunnen we nog een aantal award-winnende namen opsommen waaronder Maria Maj, en Monika Kwiatkowska.

Wat vindt onze redactie?

Op onze redactie van TV VLAANDEREN hebben we de afleveringen natuurlijk al voor je uitgetest. Deze serie is er niet alleen voor romantische zielen, maar biedt genoeg humoristische momenten en toont ook de serieuze kant. Liefde kent namelijk vele gezichten!

Naast de dosis romantiek krijgen we een mooi beeld van belangrijke Europese steden zoals

Warschau, Praag, Wenen en Amsterdam. Dat geeft instant zin om een reis te boeken! ;-)

Planet Single is vanaf 21 maart beschikbaar in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN

Zet de datum alvast in je agenda voor romantische tv-momenten!

Wil je nog meer films en series ontdekken? Met een Basic, Basic+, APP TV Basic of APP TV Plus abonnement krijg je gratis toegang tot de volledige catalogus boordevol entertainment. De beste tv-momenten, die beleef je met TV VLAANDEREN.