Sinterklaas op tv: de leukste programma’s voor de kids 
Terug naar de blog

Sinterklaas op tv: de leukste programma’s voor de kids 

23/11/2022 Op tv Zenderaanbod

Het is november en je weet wat dat wil zeggen: de lieve goede Sint heeft zijn intrede gemaakt. Hij vertrok met zijn stoomboot vanuit Spanje, om heel wat kinderen wereldwijd blij te maken. Zijn aankomst is ook dé start van heel wat sinterklaasprogramma’s op tv. Benieuwd wat je de komende dagen op televisie kan zien? Wij verzamelden de leukste tv-tips voor de kids!

Dag Sinterklaas - Ketnet 

In Dag Sinterklaas volg je het drukke leven van Sinterklaas. Zijn job kan soms best wel hectisch zijn. Hij verzorgt zijn paard Slecht Weer Vandaag, maakt voortdurend pakjes en gaat na welke kinderen braaf of stout zijn geweest het afgelopen jaar. Gelukkig krijgt hij wel wat hulp van de Pieten, om die gigantische berg werk gedaan te krijgen. 

Sarah Zingt - Ketnet 

Sarah brengt in Sarah Zingt de klassiekers helemaal op maat van de allerkleinsten. Zo zingt ze normaal liedjes zoals ‘ik zag twee beren’, maar speciaal voor Sinterklaas komen er de volgende dagen heel wat sinterklaasliedjes aan bod. Ken jij al de liedjes uit je hoofd? 

Op Weg Naar Pakjesavond  - Nickelodeon 

Sinterklaas en de Pieten zijn deze periode natuurlijk druk in de weer in hun Pakjeshuis,  om al die pakjes tijdig klaar te hebben. Maar er zijn spijtig genoeg ook slechte mensen, die het grote sinterklaasfeest willen saboteren. De boosaardige Madame Van Zwanenburg stuurt haar neef Jozias naar het Pakjeshuis, met de opdracht om hun voorbereidingen te verstoren. Lukt het de Pieten en Sinterklaas toch om het feest door te laten gaan? 

Kaatjes Kameraadjes - Ketnet

Het blijft toch altijd wat spannend, als Sinterklaas weer in het land is. Zijn komst brengt ook soms wat vragen of problemen met zich mee. Kaatje gaat daarom samen met Kamiel, Viktor en Frits en Frats te rade bij kinderen, die een antwoord of oplossing vinden voor vragen en/of kleine problemen. 

De Sintkrant - Ketnet 

Sinterklaas kent iedereen, maar ken je zijn knotsgekke vrienden ook? Zij willen jou de komende tijd entertainen met heel wat leuke sintweetjes. Ramón en Kneta Knieschijf verrassen jou met de leukste liedjes, Piet heeft interessante raadsels voor jou bedacht en Conchita wil gezellig met je knutserellen. 

De kids volgen al deze sinterklaasprogramma’s via APP TV 

APP TV, dat is tv kijken via internetverbinding. Je kijkt dus waar en wanneer je dat wil naar jouw favoriete programma’s. Kies hier het abonnement dat het beste bij je past, en start direct met kijken. 

Welke sinterklaasprogramma’s wil jij echt niet missen? TV VLAANDEREN wenst iedereen graag veel kijkplezier, en hopelijk ben ook jij braaf geweest dit jaar! ;-)PS: Wil je de Sint ook in levenden lijve ontmoeten? 

Via de lijst van Uit In Vlaanderen ontdek je wanneer Sinterklaas in jouw buurt is. Zo kan je die lieve, goede man ook echt eens ontmoeten.