Seizoen 1

02
Egypt - Hunt For The Pyramid Tomb
Aflevering 2: Hunt For The Pyramid Tomb

We onderzoeken waarom de Egyptische farao’s de piramides van Giza opzijschoven en ervoor kozen om begraven te worden in de Vallei der Koningen. Op 100 meter diepte ligt de eerste tombe.

Lees meer
03
Egypt - Cleopatra's Lost Tomb
Aflevering 3: Cleopatra's Lost Tomb

Met een team archeologen gaan we onder water op zoek naar de verdwenen tombe van koningin Cleopatra in de Middellandse Zee. Een ander team scant een aantal 4000 jaar oude mummies.

Lees meer
04
Egypt - Tomb Raiders
Aflevering 4: Tomb Raiders

We betreden de duistere wereld van de grafrovers. We onderzoeken tombes in de Vallei der Koningen om de tactieken te achterhalen van oude grafrovers.

Lees meer
09
Egypt - Rise of the Mummies
Aflevering 9: Rise of the Mummies

Archeologen proberen de mummificatie in Egypte te verklaren aan de hand van misschien wel de oudste mummie. Een graftombe onthult hoe gewone Egyptenaren het hiernamaals trachtten te bereiken.

Lees meer
25
Egypt - Warrior Pharaoh Queen
Aflevering 25: Warrior Pharaoh Queen

Archeologen onderzoeken een van de beroemdste vrouwelijke farao’s ooit: Hatsjepsoet. Een team doet opgravingen bij haar tempel en ontdekt aanwijzingen over haar heerschappij en een zeldzame vondst.

Lees meer
26
Egypt - Curse of The Afterlife
Aflevering 26: Curse of The Afterlife

Tijdens onderzoek in de grootste tombe in de Vallei der Koningen ontdekken archeologen bijzonder nieuw bewijs over hoe de Egyptenaren zich voorbereidden op het hiernamaals.

Lees meer
27
Egypt - Ramses Rise to Power
Aflevering 27: Ramses Rise to Power

Archeologen graven bij de oudste tempel in Saqqara graven en schatten op van een generaal van de machtigste koning van Egypte, Ramses de Grote, en kijken hoe deze de meest gevierde farao werd.

Lees meer
28
Egypt - Secret of Egypt's Queens
Aflevering 28: Secret of Egypt's Queens

Archeologen kijken hoe Egyptische koninginnen heersten in een mannenmaatschappij. Ze gaan op zoek naar de grafkamer van een mysterieuze koningin en bekijken de rol van koningin Nefertari.

Lees meer
30
Egypt - The Mystery of Tut's Tomb
Aflevering 30: The Mystery of Tut's Tomb

Archeologen onderzoeken of het feit dat Toetanchamons vader de grootste revolutie in de geschiedenis van Egypte leidde de reden is dat zijn graftombe ondermaats is voor een farao.

Lees meer
31
Egypt - Legend of the Pyramid Kings
Aflevering 31: Legend of the Pyramid Kings

Archeologen zoeken sporen van de mysterieuze koningen van Egypte in de tunnels van de Grote Piramide; vinden een nieuwe graftombe van drie latere koningen en werpen nieuw licht op machtige heersers.

Lees meer
32
Egypt - Cleopatra, Egypt's Last Pharaoh
Aflevering 32: Cleopatra, Egypt's Last Pharaoh

Archeologen zoeken naar aanwijzingen voor de dramatische val van Cleopatra en onderzoeken haar relaties met Julius Caesar en Marc Anthony. Ze zoeken haar graftombe in een tunnel onder en oude tempel.

Lees meer
33
Egypt - Pyramid Tomb Raiders
Aflevering 33: Pyramid Tomb Raiders

Archeologen onthullen hoe rovers de piramides en graftombes in het oude Egypte leeghaalden en welke sporen ze achterlieten. We zien de uitgebreide verdedigingssystemen van de oudste piramide.

Lees meer

Over de serie

Genres: Geschiedenis
National Geographic
Egypt

Beschrijving:

De Egyptische cultuur is een duizelingwekkend doolhof van eeuwenoude kennis en indrukwekkende bouwkunst. Egyptologen onthullen nog meer geheimen van dit eeuwenoude land.

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905