Seizoen 1

06
EGYPT - Treasures Rediscovered
Aflevering 6: Treasures Rediscovered

Met behulp van hypermoderne technologie onthullen we de geheimen van de mysterieuze dolk die in de graftombe van Toetanchamon werd gevonden.

Lees meer
07
EGYPT - Golden Mask
Aflevering 7: Golden Mask

Het indrukwekkende dodenmasker van Toetanchamon heeft altijd voor discussie gezorgd. Met behulp van moderne forensische technologie onthullen we de eeuwenoude geheimen van het masker.

Lees meer
08
EGYPT - Tales from the Tomb
Aflevering 8: Tales from the Tomb

Twee gemummificeerde baby's die zijn gevonden in de graftombe van Toetanchamon geven ons een kijkje in de grimmige en bizarre gewoontes de dynastie van de Farao in stand hielden.

Lees meer
10
EGYPT - King Tut In Color
Aflevering 10: King Tut In Color

De ontdekking van het graf van Toetanchamon is voor het eerst in kleur te zien, dankzij het inkleuren van zwart-witjournaals en -foto's.

Lees meer
11
EGYPT - Egypt's Lost Wonders
Aflevering 11: Egypt's Lost Wonders

De Nijl was ooit de thuisbasis van de oude Egyptenaren. Onder het water en het zand blijken een verloren wereld, monumentale forten en de oorsprong van hun obsessie met het hiernamaals schuil te gaan.

Lees meer
12
EGYPT - Hidden Treasures
Aflevering 12: Hidden Treasures

Sir Ranulph Fiennes en zijn neef Joseph Fiennes vertrekken met hun Land Rovers op een ambitieuze reis om de Nijl-expeditie van Sir Ranulph uit 1969 nog eens dunnetjes over te doen.

Lees meer
13
EGYPT - Off The Map
Aflevering 13: Off The Map

In deze aflevering overnachten Ran en Joe in de Piramide van Cheops. Ze reizen naar Luxor waar ze de traditionele vechtkunst Tahtib leren en spoeden zich door de Oostelijke Woestijn naar de Rode Zee.

Lees meer
14
EGYPT - No Man's Land
Aflevering 14: No Man's Land

Ran en Joe zijn aangekomen bij de Soedanese grens. Na een avontuurlijke zeiltocht met een traditionele feloek moet het duo dan toch echt afscheid nemen van Egypte en haar levensader: de Nijl.

Lees meer
15
EGYPT - Egypt's Sun King: Secrets And Treasures
Aflevering 15: Egypt's Sun King: Secrets And Treasures

Voor het eerst sinds de ontdekking van de tombe van Toetanchamon wordt er een graftombe met een lichaam gevonden. Kijk mee hoe ze de inhoud van de tombe proberen te identificeren.

Lees meer
16
EGYPT - Black Pharaohs: Sunken Treasures
Aflevering 16: Black Pharaohs: Sunken Treasures

We volgen archeologen tijdens een buitengewone missie: een opgraving van een overstroomde oude piramide onder het zinderende woestijnlandschap van Noord-Soedan.

Lees meer
17
EGYPT - Hidden Chamber
Aflevering 17: Hidden Chamber

Het team van dr. Ramadan Hussein doet onderzoek naar het necropolis Saqqara van het Oude Egypte. Terwijl ze zich door de instabiele lagen gesteente werken, doen ze een enorme ontdekking.

Lees meer
18
EGYPT - Servants of The Serpent Goddess
Aflevering 18: Servants of The Serpent Goddess

In de diepste laag van het grafcomplex wordt een geweldige ontdekking gedaan: er liggen twee priesters naast elkaar begraven. Maar met behulp van technologie wordt hun ware identiteit onthuld.

Lees meer
19
EGYPT - The Broken Seal
Aflevering 19: The Broken Seal

Het team van dr. Ramadan Hussein heeft een nieuwe graftombe ontdekt. Bekijk hoe ze erachter proberen te komen wat er in de 12 ton zware sarcofaag zit die zo te zien al eerder is geopend.

Lees meer
20
EGYPT - The Lone Coffin
Aflevering 20: The Lone Coffin

In het ondergrondse grafveld van Saqqara is het team van dr. Ramadan Hussein op zoek naar een verborgen grafkamer. Kijk mee terwijl het team een van de grootste ontdekkingen tot nu toe doet.

Lees meer

Over de serie

Genres: Cultuur
Jaar: 2017
National Geographic
EGYPT

Beschrijving:

De Egyptische cultuur is een duizelingwekkend doolhof van eeuwenoude kennis en indrukwekkende bouwkunst. Egyptologen onthullen nog meer geheimen van dit eeuwenoude land.

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905