De 6 leukste films om te zien met je vrienden
Terug naar de blog

De 6 leukste films om te zien met je vrienden tijdens een filmavond

9/11/2021 Op tv Zenderaanbod

Staat er binnenkort een filmavond op de planning met je vrienden? Dan wil je niet op het moment zelf nog uren bezig zijn met het uitzoeken van films. Een goede voorbereiding is alles! Kan je inspiratie gebruiken? Dit zijn de 6 leukste films om te zien met je vrienden, zowel voor een mannenavond als ladies night. Al deze films vind je terug in de TV VLAANDEREN bibliotheek.

Filmtips voor een mannenavond

Soms wil je gewoon wat tijd doorbrengen met je kameraden. Nog filmtips nodig voor jullie ‘guy’s night’? Wij weten raad.

1. Gangs of New York

Het is het jaar 1846. In New York heerst er een epische territoriale strijd. De “Natives” bende van Bill ‘The Butcher’ Cutting (Day-Lewis) neemt het op tegen de Iers-Katholieke immigranten. Ze willen de controle over Five Points District. De vader van een kleine jongen wordt vermoord. De jongen (gespeeld door Leonardo DiCaprio) keert op latere leeftijd terug om zijn vader te wreken.

Deze film toont een rumoerige tijd in de geschiedenis van de stad. De hoofdrollen worden vertolkt door Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio en Cameron Diaz en de film werd geregisseerd door Martin Scorsese. Dat kan alleen maar goed zijn!

2. Fury

Fan van oorlogsfilms? Dan schiet Fury zeker raak! Het is één van de ruigste oorlogsfilms van de laatste tien jaar. Brad Pitt en Shia LaBeouf vertolken de hoofdrollen.

Fury volgt een crew van een M4 Sherman tank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze moeten hun weg door Duitsland vinden, terwijl ze onderbemand en onderbewapend zijn. Kunnen ze moeilijke beslissingen nemen die nodig zijn om hun missie te voltooien?

3. Arrival

De klassieke Sci-Fi thriller mag ook niet ontbreken. Wanneer er wereldwijd mysterieuze ruimteschepen arriveren, doet een onderzoeksteam een poging om met de buitenaardse wezens te communiceren. Geen simpele taak… De spanning tussen onze landen loopt al gauw op en een team linguïsten krijgt de opdracht om deze nieuwe taal van de wezens te ontcijferen.

Een ijzersterke cast met onder andere Amy Adams, Jeremy Renner en Forest Whitaker. Arrival werd geregisseerd door de befaamde Sci-Fi Regisseur Denis Villeneuve, bekend van Blade Runner 2049 en van de recente epische verfilming van Dune.

Nog meer films ontdekken voor een fantastische mannenavond? Ontdek het volledige aanbod via de bibliotheek.

Filmtips voor een ladies night

Nu is het de beurt aan onze dames. Zin in een avondje films met je vriendinnen? Uiteraard kan je bovenstaande films ook kijken, maar we verzamelden nog enkele toppers die ideaal zijn voor je ladies night.

1. Tyler Perry’s Acrimony

In Acrimony volgen we Melinda Moore (gespeeld door Taraji P. Henson), een hardwerkende vrouw die haar man steunt in alles wat hij doet. Tot de waarheid aan het licht komt. Haar man is niet helemaal eerlijk geweest, want hij is namelijk verloofd met een andere vrouw. Melinda besluit dat het tijd is voor actie.

2. Twilight Saga

Wanneer de mannen niet thuis zijn, kan je ongestoord al de Twilight films bingewatchen. Het verhaal ken je waarschijnlijk wel. Isabelle ‘Bella’ Swan wordt verliefd op een vampier Edward Cullen. Dat brengt wel wat problemen met zich mee, aangezien ze uit twee verschillende werelden komen. De Twilight films zijn ondertussen echte klassiekers, maar ze blijven fantastisch.

3. Isn’t it Romantic (VOD)

Architecte Natalie is alleen maar bezig met haar werk, want in de liefde gelooft ze niet. Tot ze op een dag in een andere dimensie wakker wordt en plots de hoofdrol speelt in een romantische komedie. De combinatie van romantiek en komedie is altijd een goed idee.

In de TV VLAANDEREN bibliotheek vind je genoeg films voor ieder moment! Of je nu samen met je vriendinnen wil kijken, met het volledige gezin een filmavond houdt, liever met je vrienden van de voetbal kijkt of een romantische avond wil plannen met je lief: films zijn er in overvloed.

Direct starten met kijken?

Via APP TV heb je binnen enkele minuten toegang tot de volledige bibliotheek van STARZPLAY en Canal+ Series. Zo heb je altijd de beste films en series in huis. Kies je abonnement hier, activeer je account en start met kijken! Simpel, he?