De meest handige reisapps op vakantie
Terug naar de blog

De meest handige reisapps op vakantie

24/06/2021 Goed om te weten

De tijd dat we met een klassieke landkaart of reisgids op vakantie vertrokken, die is natuurlijk al lang verleden tijd. Tegenwoordig bestaan er allerlei nuttige reisapps, die op vakantie zeker van pas komen. Dat bespaart je niet alleen veel ruimte in je koffers, het is ook gewoon handig om al de info op één apparaat te verzamelen. Vertrek je binnenkort op vakantie? Met deze handige reisapps vertrek je volledig voorbereid!

Nog voor de reis

PackPoint: hulp bij het inpakken

Zonder stress vertrekken? Download dan zeker PackPoint, deze app vertelt je wat er niet in je koffer mag ontbreken op basis van de duur van je reis, de weersvoorspelling, de bestemming en je geplande activiteiten.

Verkrijgbaar voor iOS en Android.

Tripit: Al je reservaties in één app

Al die papieren rond reservaties, het zijn er dikwijls een pak. Als je alles graag overzichtelijk bijhoudt, dan is de app Tripit iets voor jou. Je kan al jouw reservaties zoals treintickets en je hotelovernachtingen invoegen. Via de kalender krijg je instant een overzicht van al je boekingen.

Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

De reisapp Buitenlandse zaken: voor de huidige coronaregels

Dit jaar moeten we spijtig genoeg ook nog rekening houden met het virus. En de regels, die verschillen vaak van land tot land. Ben je niet helemaal mee met de regels die gelden in het land waar je op vakantie gaat? Via de reisapp Buitenlandse zaken (van de Nederlandse overheid) krijg je direct een overzicht van de coronaregels, maar ook andere zaken zoals de douane en praktische info zoals noodnummers komen aan bod. Better safe than sorry!

Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Tijdens je reis

Je bent aangekomen op je bestemming. Dan staat er je nog maar één ding te doen: genieten! De bezienswaardigheden en culinaire adresjes heb je namelijk op voorhand al opgezocht, of kan je op je locatie snel terugvinden. Handig als alle info in je broekzak past. ;-)

AroundMe: welke bezienswaardigheden zijn er?

Eens lekker lang tafelen, de belangrijkste bezienswaardigheden spotten of een lekkere koffie drinken in een hippe koffiebar? De app AroundMe vindt het allemaal. Deze app werkt via je locatie. Nadat je locatie bepaald werd, krijg je een hele lijst met adressen per categorie. Ook handig: zelfs tankstations, apothekers en supermarkten staan in de lijst.

Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Nu we het toch over bezienswaardigheden hebben: met de app Google Lens kan je een item zoals een beeld of schilderij scannen en er direct meer over te weten komen. Interessant voor de cultuurliefhebbers!

Wordlens: om snel woorden te vertalen

Zit je op restaurant en begrijp je de menukaart niet volledig? Wordlens to the rescue! Bij de meeste vertaalapps moet je het woord zelf typen, maar deze app is toch net dat tikkeltje specialer. Je richt je camera op de tekst die vertaald moet worden. Binnen enkele seconden krijg je de vertaling te zien. Veel sneller en efficiënter!

Beschikbaar voor iOS. Voor Android is er Google Lens, de app die we hierboven al vermeld hadden. Deze app doet net hetzelfde als Wordlens, maar zowel voor items als teksten.

Polarsteps: om je reis volledig bij te houden

Op reis beleef je de mooiste momenten. Al jouw belevenissen leg je vast met de app Polarsteps. Deze app maakt een reisverslag en houdt zelfs al je foto’s bij per plek. Handig als je jouw vakantie ook graag met familie of vrienden wil delen.

Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Toilet Finder: voor reizigers met een kleine blaas

Dringend naar de wc moeten zonder toilet in de buurt, het is ontzettend vervelend. Met Toilet Finder heb je direct dé oplossing! Deze app zoekt alle wc’s voor jou in de buurt, zodat je niet helemaal terug naar je hotel moet wandelen.

Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

De TV-APP van TV VLAANDEREN

Het lijstje sluiten we af met onze eigen app, want ook deze app is onmisbaar op vakantie. :-) Geen televisie op de kamer? Geen probleem, op deze manier kijk je altijd tv, waar en wanneer je dat wil in heel Europa! Gewoon even verbinden met de wifi of 4G/ 5G en je kan al jouw favoriete programma’s en series volgen op vakantie.

Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

We wensen je graag een fantastische vakantie toe!