Dit zie je in het najaar 2021 op jouw tv
Terug naar de blog

Dit zie je in het najaar 2021 op jouw tv

26/08/2021 Op tv

Wanneer de zomervakantie op z’n einde loopt, maken de verschillende televisiezenders de nieuwe programma’s voor het najaar bekend. Ook dit jaar belooft weer een gezellig najaar te worden boordevol amusement, want de zenders hebben opnieuw heel wat programma’s voor ons in petto. Benieuwd? We zetten er alvast een aantal voor jou in de kijker en houden je op de hoogte wanneer ze uitgezonden worden.

Programma’s op één

Nieuw

1. Onverwacht

Stephanie Planckaert was 16 jaar toen ze mama werd van Iluna. In Onverwacht kom je meer te weten over de ervaringen van jonge moeder Stephanie, en ze maken belangrijke thema’s zoals anticonceptie en ‘baas zijn in eigen buik’ bespreekbaar.

2. Let’s talk about sex

Fotografe Lieve Blancquaert heeft al heel wat verschillende culturen ontdekt tijdens haar eerste programma voor Één. Nu is ze terug met een nieuw programma, waarin ze ontdekt hoe verschillende culturen omgaan met liefde, seks, gender en relaties.

3. Draagmoeders

Annemie Struyf gaat in Draagmoeders op zoek naar bijzondere verhalen. Ze volgt in dit programma gedurende drie jaar wensouders en draagmoeders en de ups en downs die bij hun volledige traject komen kijken.

Nog meer programma’s

F.C. De Kampioenen is ook terug, met de reeks Voor altijd Kampioen! Hierin blikken de acteurs en makers terug op een fantastische periode van 30 jaar F.C. De Kampioenen. Daarnaast zijn ook de volgende programma’s nieuw:

• De tijd van ons Leven: Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham nemen deel aan het WK Tijdrijden in september. Ze worden hiervoor begeleid door de KU Leuven.

• Saar in het Bos: Saartje Vandendriessche gaat drie weken lang survivallen in de vrieskou en sneeuw. Een echte uitdaging, die ze maar al te graag aangaat!

• De Vlaamse fictiereeks Onder Vuur volgt brandweermannen- en vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne.

De klassiekers

• Wim Lybaert vertrekt weer met zijn Columbus. Vanaf zondag 5 september volg je hem en zijn gasten op één.

• Eric Goens ontvangt gasten in ‘Het Huis’, waaronder Ingeborg en Marco Borsato.

• Tom Waes trekt voor Reizen Waes naar buurland Nederland, nadat hij heel Vlaanderen heeft ontdekt in het vorige seizoen.

• Voor een dosis humor kijk je naar Philippe Geubels in zijn programma Is er een dokter in de zaal?

• Siska Schoeters mag weer pittige vragen stellen in het derde seizoen van Durf te Vragen. Ze praat onder andere met doven en mensen die in de seksindustrie werken.

• In Factcheckers gaan Thomas Vanderveken, Britt Van Marsenille en Jan VanLooveren opnieuw na of bepaalde feiten wel echt kloppen.

• Château Planckaert is ook terug van weggeweest! We volgen de familie tijdens hun verbouwingswerken in het kasteel. Voor de kids is er ‘De Planckies’ op Ketnet, waarbij het leven van de kleinkinderen wordt gevolgd.

Programma’s op Play 4

Nieuw

1. James, de musical

James Cooke kenden we voordien vooral als ‘sidekick’ van Gert Verhulst, maar nu heeft hij ook al enkele programma’s op zijn naam staan. In James, de musical maakt hij een musical over het leven van bekende Vlamingen. Binnenkort zullen we het leven van Niels Destadsbader, De Pfaffs, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, Natalia, Gert Verhulst, Margriet Hermans en Philippe Geubels kunnen volgen. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen zullen vertolken, maar één ding is wel zeker: zowel grappige anekdotes, moeilijke momenten als persoonlijke verhalen komen aan bod.

Later dit najaar op tv.

2.‘De Verhulstjes’ in Saint-Tropez

Het eerste seizoen van De Verhulstjes was een schot in de roos, toen mochten we al binnenkijken bij deze sympathieke familie. Maar goed nieuws voor de fans, want het tweede seizoen komt eraan! Deze keer neemt de familie Verhulst ons mee naar hun villa in Saint-Tropez, waar ze het grootste deel van de zomer hebben doorgebracht.

De exacte datum is nog niet bekend, nog even afwachten dus!

3. Klopjacht

Kan je 17 dagen lang uit handen blijven van opsporingsdiensten, als iedereen naar je op zoek is? Dat ontdekken we in Klopjacht, een programma waarin 12 Vlamingen deze uitdaging aangaan.Voor het programma werd een team van speurders samengesteld, die er alles aan zullen doen om de voortvluchtigen op te pakken. Wie kan 17 dagen onderduiken en wint het spel? Dat zie je binnenkort op Play 4.

4. Fictiereeks Grond

Als je als moslim in België sterft, dan moet de familie een moeilijke keuze maken: wordt hij of zij hier begraven of in het land van herkomst? Ishmael - Smile voor zijn vrienden - denkt dat hij de oplossing heeft. Hij wil namelijk grond uit Marokko naar België brengen zodat moslims hier in alle rust begraven kunnen worden.

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah werkten hiervoor samen met heel wat bekende acteurs en actrices zoals Barbara Sarafian, Yassine Ouaich en Charlotte De Bruyne.

5. Missie Griekenland

Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham zijn de gastheren van dienst in het nieuwe programma Missie Griekenland. Ze trekken samen naar een vakantiehuis op Sifnos en ontvangen er verschillende bekende gasten. Ze weten op voorhand niet wie er langs zal komen. Jani en Otto-Jan Ham staan volledig zelf in voor het comfort van hun gasten: het avondmaal, het entertainment, de netheid van de kamer… Zij moeten ervoor zorgen dat hun gasten na 48 uur uitgerust naar huis gaan.

Terug van weggeweest

1. Dancing with the Stars

Dancing with the Stars is binnenkort terug! In het derde seizoen volgen we de zoektocht naar de best dansende BV. Welke danser is het meest veelzijdig en weet de jury echt te verbazen dankzij zijn of haar dance moves? Dat valt nog af te wachten. Welke bekende Vlamingen deelnemen aan het programma is nog niet helemaal bekend. We kennen wel al 2 namen: niemand minder dan Olympisch kampioene Nina Derwael en acteur/ zanger Maksim Stojanac gaan de strijd aan voor deze felbegeerde titel.

Binnenkort op Play 4!

Nog meer programma’s

Daarnaast volgen we ook Huizenjagers, maar dan wel in het buitenland. De Slimste Mens ter Wereld, Bake Off Vlaanderen, Junior Bake Off Vlaanderen, De Cooke & Verhulst Show, Scheire en de Schepping en De Rechtbank zie je binnenkort ook terug op je scherm.

Programma’s op Vtm, Vtm 2, Vtm 3 en Vtm4

Nieuw

1. K2 Zoekt K3

Begin dit jaar zorgde Klaasje voor dé verrassing in medialand, wanneer ze aankondigde dat ze uit K3 stapt. En dus moet het trio binnenkort verder zonder Klaasje. Dat betekent niet het einde voor K3, want ze gaan in het nieuwe programma K2 Zoekt K3 op zoek naar een waardige opvolger.

Later dit najaar op VTM, de uitzenddatum is nog niet bekend.

2. The Best Of

The Best Of, dat is een eerbetoon aan Axelle Red, Dimitri Vegas & Like Mike, De Kreuners, Gorki, Raymond van het Groenewoud, De Mens, Natalia en Urbanus. Maar liefst 40 andere artiesten zullen hen speciaal voor dit programma een privéconcert brengen. Tijdens dit concert worden de 5 meest populaire nummers gebracht van de artiest, die uit een bevraging kwamen bij het Vlaamse publiek.

3. De Sterkste Handen

In De Sterkste Handen gaan Natalia en Sergio op zoek naar dé sterkste handen van België. Twee teams nemen het er tegen elkaar op binnen een bepaalde job. Zo zien we onder andere verhuizers, arbeiders en bouwvakkers aan het werk. Ze worden er getest op allerlei vaardigheden zoals uithouding, hun ervaring maar ook mentale weerbaarheid. Wie gaat op het einde met de titel van sterkste handen naar huis?

4. Red Light

De bekroonde VTM-reeks is dan eindelijk dit najaar ook te zien op tv. Red Light is een dramaserie over drie vrouwen die zich bevinden in de wereld van prostitutie en mensensmokkel. Het zijn drie verschillende types, maar ze ontdekken wel dat ze elkaar absoluut nodig hebben en samen veel sterker staan.

5. De Bende van Jan de Lichte

De Vlaamse Robin Hood is binnenkort te zien op VTM. Terwijl Vlaanderen in de 18de eeuw weer eens onderdrukt wordt door een bezetter, is Jan de Lichte (Matteo Simoni) samen met zijn metgezel (Stef Aerts) op tocht door Vlaanderen. De roversbende plundert kastelen en chique koetsen met als één doel: alles verdelen onder de armen.

6. Mattnworld

Anouk Matton, de vrouw van Dimitri Vegas, krijgt haar eigen programma. Ze is nog maar juist mama geworden, maar in het programma volgen we het verloop van haar zwangerschap en haar carrière als dj. Glitter en glamour verzekerd!

7. Expeditie Gooris

De kinderen van Kelly en Sam Gooris zijn ondertussen al 20 en 21 jaar, maar hebben nog niet veel van de wereld gezien. Daarom nemen ze hun kinderen Kenji en Shania mee op roadtrip doorheen Europa. Ze bezoeken plekken die voor hen een bijzondere betekenis hebben.

8. Villa Zuid-Afrika

Kathleen Aerts ken je natuurlijk als voormalig K3’tje, maar nu krijgt ze ook haar eigen tv-programma. In Villa Zuid-Afrika volgt VTM 2 haar grote droom: ze wil een guesthouse openen in haar thuisland Zuid-Afrika. Het is een parcours met ups & downs, maar één ding is zeker: dankzij de hechte gezinsband komen ze er samen uit.

Naast deze programma’s kijk je binnenkort ook naar Welkom in de Familie (waarbij iemand in een vreemd gezin gedropt wordt), Alloo Live, Eenmaal Andermaal (een programma over kunst en antiek) en Helden van Hier: Politie Oostende.

Terug van weggeweest: de classics

De echte klassiekers, die zie je binnenkort ook weer op je scherm. En dat lijstje is behoorlijk lang. Op maandag 23 augustus ging het nieuwe seizoen van familie al van start met een dubbele aflevering. Ook Belgium’s got Talent, Cupido Ofzo, Axel Gaat Binnen, Camping Coppens, Snackmasters, Code van Coppens, Ze Zeggen Dat, Ik vertrek uit Vlaanderen en Lisa zijn terug. Voldoende entertainment verzekerd, dat staat vast!

Programma’s op Play 5

Nieuw

1. Petit Chateau

Krijg je maar niet genoeg van de Meilandjes? In Petit Chateau gaan de zussen Maxime en Montana langs bij ouders die een kindje verwachten, maar die de babykamer niet op tijd afkrijgen voor de geboorte. Ze steken zelf de handen uit de mouwen en maken er echte parels van.

De klassiekers

1. Chateau Meiland

Onze favoriete familie van de Lage Landen is terug. De Meilandjes zie je binnenkort weer in het vijfde seizoen van Chateau Meiland. Deze keer wordt er niet gefilmd in het chateau, want dat is reeds verkocht. Ze laten Frankrijk achter zich en keren terug naar Nederland, waar ze alvast plannen maken voor volgende projecten.

2. Temptation Island: Love or Leave

Twee Nederlandse en twee Vlaamse koppels zoeken in Temptation Island: Love or Leave uitof ze echt voor elkaar gemaakt zijn. Ze gaan de ultieme verleiding aan en kijken of ze er samen sterker uitkomen, of hun wegen hier scheiden. Welke relaties houden stand?

Dit en zoveel meer zie je dit najaar op jouw tv! Veel te veel om alles op te sommen. :-) Blijf je graag op de hoogte? Volg ons op Facebook of Instagram voor de laatste nieuwtjes.

TV VLAANDEREN wenst je alvast een najaar boordevol amusement en gezellige momenten!