Do’s & dont’s tijdens het tv kijken
Terug naar de blog

Do’s & dont’s tijdens het tv kijken

19/08/2021 Zo doe je dat

Je heerlijk nestelen in de zetel na een drukke werkdag en naar je favoriete programma’s kijken, dat is toch zalig. Uiteraard wil je van deze momenten volop genieten en kies je dus liefst voor de meest complete tv-ervaring. Bij TV VLAANDEREN kennen we al de do’s en don’ts, toch als het op tv kijken aankomt :-), en die goten we voor jou in een handige lijst zodat jouw tv-momenten nog specialer worden.

Do’s tijdens je tv-moment

1. Installeer de TV VLAANDEREN APP

Via de TV VLAANDEREN APP kijk je waar en wanneer je dat wil naar tv, sport, series en films. Je ontdekt er niet alleen de volledige bibliotheek boordevol films en series, maar je krijgt via de app ook toegang tot de interactieve functies zoals restart & replay. Deze app is zowel beschikbaar voor je smartphone, tablet of tv (bij smart tv’s die compatibel zijn, deze lijst ontdek je hier.) Op de laptop surf je naar http://livetv.tv-vlaanderen.be om toegang te krijgen tot al deze functies.

2. Maak het jezelf comfortabel

Jouw ultieme tv-moment is niets zonder een portie gezelligheid. Maak een heerlijk kopje thee of een aperitief als je liever iets alcoholisch wenst. Daarnaast nog iets om te snacken en het culinaire gedeelte is al in orde. Zorg er ook voor dat jouw hoekje van de zetel comfy is. Veel kussens en een zacht deken waar je met twee onder kruipt, beter wordt het niet.

3. Kijk je via APP TV? Pas dan de resolutie aan

In slechts enkele kliks kan je de resolutie aanpassen. Ga naar ‘instellingen’ door onderaan rechts op het icoontje te drukken. Kies daarna voor ‘mobiel data verbruik’. Hier kan je kiezen voor lage kwaliteit, gemiddelde kwaliteit, goede kwaliteit of uitstekende kwaliteit.

4. Cast via de app naar de Chromecast

Wil je een bepaald programma starten vanop je smartphone of tablet? Via de TV

VLAANDEREN APP kan je casten naar de Chromecast en op die manier een programma bekijken op je televisie, als de chromecast verbonden is met hetzelfde internet- of wifinetwerk.

5. Is er niet veel op de tv? Dan heb je nog steeds voldoende entertainment via de bibliotheek

In de bibliotheek vind je zowel films en series van STARZPLAY en Canal+ Series, maar ook tal van replays van de beste programma’s. Zo kan je bijvoorbeeld de serie War of the Worlds bekijken onder ‘FOX’ en het populaire bakprogramma Bak met Miljuschka bij  ‘24 Kitchen’.

Don’ts tijdens het tv kijken

1. De kastdeur open zetten om te kunnen zappen

Lap, kan je niet zappen omdat de decoder in de tv-kast staat? Dat probleem is verleden tijd, want met APP TV kijk je overal en waar je dat wil via internetverbinding. Je hoeft dus niet meer het deurtje open te zetten om de afstandsbediening te gebruiken. :-)

2. Programma’s, series en films kijk je niet alleen via je televisie

Heb je een favoriet hoekje in huis waar je graag je tijd doorbrengt? Beperk je absoluut niet tot de woonkamer, want televisie kijken kan via TV VLAANDEREN overal. Dankzij de TV VLAANDEREN APP kijk je op al je schermen want de app kan je op 5 verschillende toestellen downloaden. Op je laptop in bed, op je gsm tijdens een bezoek aan het kleinste kamertje of met je tablet in de tuin. Ja echt, je kijkt letterlijk overal tv.

3. Nee, je hoeft geen fortuin uit te geven aan extra sport- of entertainmentpakketten

Bij TV VLAANDEREN zit sport en de volledige Canal+ Series catalogus met de beste films en series inbegrepen, vanaf Basic en APP TV Basic. Dat is heel wat extra entertainment voor de meest voordelige prijs!

4. Weersta de lokroep van je smartphone of de stapel papierwerk

Als je volledig van je tv-ervaring wil genieten, dan helpt het niet om snel even je mails te checken of wat werk af te maken in de zetel. Zet die gsm dus even op ‘niet storen’ en geniet volledig van dat gezellig moment. Doen hè! ;-)

5. Geef ook series en films die je niet direct iets zeggen een kans

Via de Canal+ Series catalogus heb jij altijd toegang tot een ruim aanbod series en films. Dat aanbod is heel gevarieerd, voor ieder wat wils dus. Is een film of serie puur op basis van de cover of de beschrijving niet echt je ding? Geef het toch een kans, want er zitten vaak verborgen parels tussen die jou ongetwijfeld toch kunnen verrassen.

6. Tv kijken met de zon op het scherm

Als je maar de helft van je tv-scherm goed ziet, dan neemt dat natuurlijk al een deel van de ervaring weg. De juiste verduistering is dus echt een must, zodat je als de zon iets te fel is toch van je favoriete programma’s kan genieten zonder reflectie.

TV VLAANDEREN brengt altijd topentertainment naar je toe! Naast deze do’s en dont’s, is het vooral belangrijk om te genieten. Dat is eigenlijk de allerbelangrijkste ‘do’ van ze allemaal. ;-)