Herfstvakantie met de kids: leuke uitjes & tips
Terug naar de blog

Herfstvakantie met de kids: leuke uitjes & tips

4/11/2021 Goed om te weten

Naar de herfstvakantie kijken heel wat kids vol verlangen uit. Zo’n weekje vakantie is ook wel welkom na twee maanden op de schoolbanken doorgebracht te hebben. Wil je optimaal van de herfstvakantie genieten met de kinderen, maar weet je niet goed wat doen? We zetten allerlei leuke tips en uitjes voor je op een rijtje, zodat jij het beste maakt van deze mooie week!

Uitjes in de vakantie: vul iedere dag met leuke activiteiten buitenshuis

1. Wondergrond @ C- mine Genk

Wondergrond is terug van weggeweest! De ondergrondse gangen van C-mine Genk worden gebruikt voor een gigantisch verjaardagsfeest. Fregje is zeven jaar, maar dat is ze voor altijd. Eigenlijk vieren de Wondergronders hun verjaardag dus niet. Boezemvriend Timmy vindt dit spijtig en organiseert stiekem een feestje voor Fregje!

Nog tot 7 november kan je bij C-mine in Genk terecht voor Wondergrond: een ondergrondse beleving met speciale licht- en geluidseffecten. Dit uniek belevingsparcours gevuld met feestelijke installaties is een bezoek meer dan waard. Let op: de tickets vliegen de deur uit.

Reserveer je plek via de website van C-mine.

2. Een magisch spektakel in het Antwerpse Rivierenhof

Tot 14 november kan je een bezoekje brengen aan De Grote Schijn in het Antwerpse Rivierenhof. Voor feeërieke wandelingen en een stukje magie moet je absoluut hier zijn, want je ontdekt er een prachtig lichtspektakel.

Wil je graag in stilte genieten van je wandeling? Speciaal hiervoor hebben ze fluisterwandelingen in het leven geroepen, die je iedere avond om 21u30 en 21u45 kan volgen.

Wil je graag meer info? Bezoek de website van De Grote Schijn.

3. Tik Tak voor de allerkleinsten

Tik Tak, daar zijn we toch bijna allemaal mee groot geworden. Speciaal voor de allerkleinsten, en stiekem ook wat voor mama en papa, is er nog tot 30 januari 2022 de Tik Tak-expo in Fort Napoleon in Oostende. Je ontdekt er de decors, je kan zelf scènes maken en de kids kunnen zich helemaal laten gaan op de discovloer. Dit is pas jeugdsentiment!

Meer weten? Bekijk de website van Fort Napoleon.

4. Ga op paddenstoelenjacht in het bos

De herfst is een fantastisch seizoen vol mooie kleuren en geuren. Wanneer de blaadjes naar beneden vallen spotten we ook weer heel wat paddenstoelen. Trek op jacht door een bos bij jou in de buurt en tel de verschillende paddenstoelen. Kan jij als eerste een rode met witte stippen spotten? Als de kids geluk hebben komen de kabouters even piepen.

Leuke activiteiten thuis

Natuurlijk hoef je het niet altijd buitenshuis te zoeken want er valt thuis net zoveel te beleven. Hoe je de kids kan entertainen? Wij hebben ideeën in overvloed voor de leukste activiteiten thuis.

1. Stuur ze op schattenjacht met een kaart

Teken een schatkaart en verstop mysterieuze verrassingen in je woning en eventueel in de tuin. Verwerk leuke opdrachten en laat de kinderen een heel parcours afleggen. Zo zijn ze wel even zoet!

2. Haal het stoepkrijt boven

Wie heeft het meeste tekentalent? Ga voor een indrukwekkende herfsttekening boordevol kleuren, blaadjes in alle vormen, verschillende paddenstoelen, dennenappels… Hoe meer kleuren, hoe beter!

3. Kruip knus in de zetel met verwarmende herfstdrankjes

Na een lange herfstwandeling of zo’n stoeptekening waar je uren aan gewerkt hebt, heb je wel een zoete lekkernij verdiend. Warm jezelf op met een pumpkin spice latte met slagroom, een warme witte chocolademelk, een glühwein of een pittige gemberdrank. Inspiratie nodig? Op de website van Libelle Lekker vind je heel wat recepten.

4. Een regenachtige dag? Tijd voor een filmmarathon!

De TV VLAANDEREN bibliotheek is gevuld met de beste nieuwkomers maar ook de echte klassiekers. Iedere maand komen er nieuwe titels bij, waardoor je altijd de beste films en series in huis hebt.

In de catalogus kan je filteren op genres. Bij ‘familie’ vind je films en series voor het ganse gezin zoals Small Foot, Roald Dahl’s The Witches, Scoob! en The Lego Movie. Liggen de kids in bed? Dan is er voor mama en papa ook voldoende entertainment voorzien. De volledige catalogus ontdek je via de TV VLAANDEREN APP.

Wil je direct naar je favoriete programma’s en films kijken? Dankzij APP TV van TV VLAANDEREN kijk je zonder kabels en gedoe. Je abonneert je in 1-2-3:

  • Kies het abonnement dat het beste bij je past via deze link: tv-vlaanderen.be/tv-via-internet/
  • Vul je gegevens in en activeer je account met je activatiecode.
  • Start direct met kijken!

Via TV VLAANDEREN heb je altijd entertainment in huis. Zo is er van verveling in de herfstvakantie geen sprake. We wensen je graag een fantastische herfstvakantie!