Vier Werelddierendag met Love Nature
Terug naar de blog

Vier Werelddierendag met leerrijke programma’s van Love Nature

30/09/2021 Goed om te weten Op tv Zenderaanbod

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Dat is ook het perfecte moment om een educatieve dag in te lassen boordevol interessante tv-programma’s over het gevarieerde dieren- en plantenrijk! Via Love Nature heb je altijd toegang tot adembenemende documentaires. Een aflevering gemist? Het volledige aanbod ontdek je in de bibliotheek van jouw TV VLAANDEREN APP, daar kan je de afleveringen van de verschillende programma’s herbekijken onder ‘Replay’.

Kan je wat inspiratie gebruiken? De volgende programma’s zijn absoluut de moeite waard.

Geweldige Dierenvrienden

In Geweldige Dierenvrienden maken we kennis met dieren die net iets anders zijn, omdat ze liever optrekken met andere dieren dan hun soortgenoten. In aflevering 1 zien we een eend die enkel in het water gaat op de rug van een hond, een olifant die gelooft dat hij eigenlijk een buffel is en een kudde koeien die een hert opnemen in hun familie. Ook in aflevering 2 en 3 ontdekken we verschillende dieren die wel een heel bijzondere band hebben.

Afrika’s Wilde Jaar: Lente & zomer

Afrika’s Wilde Jaar focust op de verschillende seizoenen in Afrika, en hoe de dieren en planten zich aanpassen aan ieder seizoen. Aflevering 1 staat in het teken van de lente, die start begin september in Zuid-Afrika. Alles staat er in bloei, de temperaturen stijgen en de dieren zijn op zoek naar een partner om zich voort te planten. Daarna volgt in aflevering 2 de zomer, wat toch wel een seizoen van extremen is. Door de extreme hitte blijven enkel de sterksten over en moeten de dieren op zoek gaan naar voedsel en water om te overleven.

Vogels van Australië

In Australië vind je een ontzettende diversiteit aan vogelsoorten, en die diversiteit mag extra in de kijker gezet worden. In aflevering 1 van Vogels van Australië volgen we een koppel kleine pinguïns, Harry & Sally. Pinguïns leven in grote groep samen en zijn ontzettend trouw. Natuurlijk is het net zoals bij mensen niet alleen maar rust en vrede. Iedere pinguïn heeft een eigen karakter, dus ook daar kan het al eens botsen. :-)

In aflevering 2 volgen we de grootste inheemse vogel van Australië, de emoe. Het is zelfs één van de grootste vogelsoorten ter wereld en leeft op een bijzondere manier. Het zijn namelijk de mannetjes die voor de eieren zorgen en de kleintjes grootbrengen.

Diepgeworteld

Dieren (en wijzelf) zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur. In Diepgeworteld komt iedere aflevering een andere boom aan bod, samen met het leven dat er een thuis heeft gevonden. Zo ontdekken we in aflevering 1 de rijke geschiedenis van de Kameeldoorn die al twee eeuwen in de graslanden van de zuidelijke Kalahari staat. Het is een toevluchtsoord voor onder andere de bladhaantjes, wevers en zoogdieren. Ook de Worstenboom, Outeniquageelhout, Namaqua Rock Vijgenboom en Baobab komen aan bod in de verschillende afleveringen. Het zijn stuk voor stuk bomen met een fantastisch verhaal.

De natuur in: Colombia

Colombia is echt het paradijs op aarde als we het over biodiversiteit hebben. De hoge vlaktes en regenwouden vormen de thuis van ontzettend veel exotische diersoorten. In aflevering 1 volgen we een jong kapucijnaapje die nog zijn weg moet vinden. Hij leert klimmen, ontdekt hoe hij voedsel moet zoeken en leert al heel snel wie zijn vijanden zijn. Natuurlijk leven er ook nog heel wat andere dieren in de Colombiaanse natuur. Aflevering 2 staat in het teken van de kolibries en in aflevering 3 maak je kennis met al het plaatselijk leven op de Colombiaanse savannes.

Altijd entertainment via de bibliotheek van TV VLAANDEREN

Naast de programma’s van Love Nature ontdek je in de bibliotheek ook de programma’s van andere zenders zoals National Geographic, BBC, History en Travelxp HD. Geniet van fantastische tv-momenten!