Wat klaarmaken voor het kerstfeestje at home?
Terug naar de blog

Wat klaarmaken voor het kerstfeestje at home?

23/12/2020 Op tv

Kerstmis is zonder twijfel de meest gezellige dag van het jaar. Heerlijk aperitieven, aan een goedgevulde tafel vol lekkers schuiven, de pakjesronde aan de kerstboom en gezellige babbels met je gezin. Fantastisch is dat! Sta jij tijdens het kerstfeestje achter de potten en pannen, maar heb je nog geen idee wat je deze kerst moet klaarmaken? Dankzij de volgende kookprogramma’s heb je zeker voldoende inspiratie.

 

Loïc: Zot van Koken

Ken je foodblogger en vlogger Loïc van Impe al? De voorbije weken zagen we hem nog in Mijn Keuken Mijn Restaurant, maar dit jong kooktalent heeft ook zijn eigen programma op VTM: ​Zot van Koken.​ Zijn liefde voor koken deelt hij elke weekdag met ons. De recepten zijn lekker en toegankelijk, want koken hoeft niet altijd mega complex te zijn! 

De volgende dagen staan deze gerechten op het menu: 

 • Donderdag 17 december (09:00): frambozentaart
 • Vrijdag 18 december (09:00): Risotto met tomaten-roomsaus en gamba’s ● Maandag 21 december (09:35): Yakitori met mango en avocadosalade

Benieuwd wat Loïc klaarmaakt voor Kerstmis? Ontdek het de volgende dagen op VTM! 

 

Dagelijkse Kost 

Naast het jong opkomend talent hebben we natuurlijk de echte klassiekers. De eerste aflevering van Dagelijkse Kost werd uitgezonden in 2010, Jeroen Meus is dus al zo’n 10 jaar te zien in de Vlaamse huiskamers. 

De volgende dagen komen we al helemaal in kerstsfeer, want Jeroen presenteert ‘Het Internationale Kerstmenu’. In zijn keuken ontdek je dagelijks lekkere gerechten die ideaal zijn om te serveren tijdens kerst. 

 • Donderdag 17 december (om 00:10): gebakken griet met knolselder
 • Donderdag 17 december (om 18:15): een feestelijk koninginnenhapje gevuld met kalkoen, balletjes en champignons. Uiteraard mogen ook verse kroketjes niet ontbreken!
 • Vrijdag 18 december (om 18:15): biscuit met limoenpudding, witte chocolade, gin en rood fruit.

Elke weekdag op één! 

 

Het Perfecte Feestmenu

In Het Perfecte Feestmenu presenteren verschillende chefs een volledig driegangenmenu voor kerst. Laat je inspireren door Julie Baekelandt en Roger van Damme.

 • Donderdag 17 december (08:10): het perfecte feestmenu van Julie Baekelandt
 • Donderdag 17 december (16u30): het perfecte feestmenu van Roger van Damme

Kijk op donderdag naar VIER en laat je inspireren door deze topchefs. Een aflevering gemist? Met Replay herbekijk je makkelijk jouw favoriete programma’s, en mis je dus nooit nog afleveringen! 

 

Feest Van Eigen Bodem

Topchef Bart Desmidt wil je deze feestdagen graag inspireren. Daarom stelde hij een feestelijk menu voor je samen die hij in enkele afleveringen voorstelt. 

 • Woensdag 16 december (07:50)
 • Zaterdag 19 december (07:20)

Wat hij zal klaarmaken? Dat is nog een verrassing. Zap daarom woensdag of zaterdag naar VIER! 

De Gezonde Goesting 

Mag het toch wat gezonder deze kerst? Of wil je tussen het feesten door toch gezond eten? Dan is De Gezonde Goesting iets voor jou! In dit programma wil Steffi Vertriest aantonen dat gezond eten ook lekker kan zijn, en dat er zoveel manieren zijn om meer groenten en fruit te eten. 

 • Zondag 20 december (06:40): Chillen met vrienden!
 • Maandag 21 december (15:40): Kids! 

Benieuwd wat Steffi voor jou in petto heeft? Daarvoor moet je zelf kijken naar De Gezonde Goesting, zondag en maandag op VIER. 

Kerst zal dit jaar anders zijn dan de voorbije jaren, maar laten we er toch een fantastische dag van maken en vieren in kleine kring, want dat is eens zo gezellig. 

TV VLAANDEREN wenst je graag fijne feestdagen!