Activiteiten met Nieuwjaar
Terug naar de blog

Wat doen met Nieuwjaar: 7 originele activiteiten!

23/12/2020 Zo doe je dat Goed om te weten

De laatste dag van het jaar is toch wel speciaal. Er is weer een jaar voorbij en we tellen vol spanning samen af naar het begin van een nieuw jaar. Al zal dat in 2020 iets anders zijn: niet aftellen met de grote massa op drukke pleinen of samen op restaurant gaan, want het virus stak er een stokje voor. Maar dat wil niet zeggen dat we de overgang van 2020 op 2021 compleet overslaan! Met deze 7 tips vier je Oud en Nieuw op een originele manier.

1. Een frisse nieuwjaarsduik @ home

Het nieuwe jaar direct goed inzetten? Dan hou je toch gewoon een frisse nieuwjaarsduik thuis met je gezin. Geen zwembad? Dat is geen probleem, je kan ook even onder een koude douche gaan staan. Of vul een opblaaszwembad en spring er met z’n allen in. Het nieuwe jaar start je alvast op een frisse manier, dat is zeker. ;-)

2. Zet het nieuwe jaar knallend in

Geen vuurwerkspektakels dit jaar, maar je kan het nieuwe jaar ook op een andere manier knallend inzetten. Er zijn genoeg alternatieven:

● De confetti- en wenspoppers kent iedereen. Een klassieker maar ideaal als alternatief voor vuurwerk.

● Het kan ook op een andere manier: zet een playlist met liedjes klaar die vanaf Nieuwjaar begint te spelen. Zo zet je het nieuwe jaar al swingend in!

● Organiseer een light show in eigen huis of tuin. Met enkele lampen zorg je direct voor sfeer.

3. Maak countdown zakjes

Wil je de laatste uren van de avond toch nog wat spannend maken? Maak dan Countdown Bags. Voor elk uur voorzie je een zakje met een bepaalde activiteit. Elke zak mag je maar openen op het vermelde uur, waardoor je het aftellen toch net wat leuker maakt.

4. Verzamel al je favoriete momenten en kijk vooruit

2020 is een bizar jaar geweest, dat staat vast. Alhoewel deze periode voor heel wat mensen verschrikkelijk was, hebben we toch ook een aantal fijne momenten beleefd. Het is altijd fijn om het positieve in te zien, en daarom is het een goed idee om deze leuke herinneringen te verzamelen. Denk ook eens na wat je in 2021 wil bereiken en schrijf deze zaken op. Het jaar erna kan je dan nagaan of je deze dingen nu echt bereikt hebt.

5. Online aftellen met familie en vrienden

Ook online kunnen we dicht bij elkaar zijn. Organiseer de laatste uren van de avond een online gesprek met heel je familie of je vriendenkring. Koppel er eventueel nog een leuke quiz aan of een dansmarathon. Je bent toch met elkaar aan het vieren en doet dat op een leuke manier. Ambiance verzekerd!

6. Coronaproof activiteiten buitenshuis

    Zoek je nog een uitstap om nieuwjaarsdag mee te vullen? Er zijn toch enkele ‘evenementen’ die perfect kunnen doorgaan op een veilige en coronaproof manier.
  • 1. In Genk kan je nog tot 3 januari 2021 de Sprookjestocht doen. Scan de QR-codes tijdens je tocht en ontdek heel wat filmpjes met sprookjes. De tocht brengt je door het Molenvijverpark en Heempark.
  • 2. Het Gravensteen in Gent is feestelijk verlicht voor deze periode. Tot 3 januari kan je een bezoekje brengen. Het prachtige gebouw, de sfeerverlichting en muziek zorgen voor sfeer op de eerste dag van het jaar.
  • 3. Onder andere Sint-Truiden, Knokke-Heist, Brugge, Brussel en Diksmuide zorgen voor licht dit eindejaar. In onze hoofdstad bijvoorbeeld ontdek je nog tot 10 januari origami en lichtjes in de vele gezellige straten.

7. Gezellig in de zetel hangen

Gewoon samen in de zetel zitten en je favoriete programma’s kijken kan natuurlijk ook gezellig zijn. Via de TV-gids van TV VLAANDEREN ontdek je direct welke programma’s er op tv zijn, en je kan natuurlijk altijd je favoriete films bekijken via CANAL VOD .

We wensen je graag een fantastisch 2021!