Seizoen 1

01
Wild Europe - Between the Pyrenees and the Desert
Aflevering 1: Between the Pyrenees and the Desert

We zijn op het Iberisch schiereiland. In de Pyreneeën zien we de metamorfose van een vlinder, we bezoeken een enclave Europese nertsen en verkennen het gevarieerde ecosysteem van de woestijn.

Lees meer
02
Wild Europe - Between the Pyrenees and the Sea
Aflevering 2: Between the Pyrenees and the Sea

We maken een adembenemende reis op het Iberische schiereiland om het rijke dierenleven te verkennen. We gaan zwemmen met de grootste wezens op aarde en zien een bruine beer in winterslaap.

Lees meer
03
Wild Europe - Europe's Living Waters
Aflevering 3: Europe's Living Waters

De grote wateren van Europa vinden hun oorsprong op grote hoogte. Smeltwater van de sneeuwkappen vormt het landschap op weg naar beneden.

Lees meer
04
Wild Europe - Europe's Green Heart
Aflevering 4: Europe's Green Heart

Van de mediterraanse kurkbossen tot de boreale wouden onder de Noordpoolcirkel: bossen horen bij de allermooiste leefgebieden op aarde.

Lees meer
05
Wild Europe - The Scavenger's Return
Aflevering 5: The Scavenger's Return

In het Rodope-gebergte in Bulgarije is de natuur zich aan het herstellen, dankzij inspanningen voor natuurbehoud. Om de kringloop van het leven volledig te herstellen, spelen gieren een sleutelrol.

Lees meer
06
Wild Europe - Europe's Amazon
Aflevering 6: Europe's Amazon

De Donau-delta biedt een rijke diversiteit aan leefgebieden voor wilde dieren. Er worden stappen ondernomen om deze kwetsbare leefgebieden te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Lees meer
07
Wild Europe - Germany
Aflevering 7: Germany

Op een adembenemende reis door de Duitse natuur zien we grijze zeehonden verwikkeld in een paarstrijd. Marmotten en eekhoorns zijn op de vlucht voor indringers.

Lees meer
08
Wild Europe - Iberia
Aflevering 8: Iberia

Op het Iberisch Schiereiland met zijn dorre gronden, besneeuwde bergen en Europa's enige nevelbos, zien we een gevarieerde fauna, zoals de Iberische steenbok en de Gibraltar-makaak.

Lees meer
09
Wild Europe - Breeding Season
Aflevering 9: Breeding Season

Als de lenteregens komen, zoeken de dieren die in de bossen van het Iberisch schiereiland leven de juiste broedomstandigheden op om hun soort de beste overlevingskans te geven.

Lees meer
10
Wild Europe - Rivalry Time
Aflevering 10: Rivalry Time

De zomer zorgt voor een felle rivaliteit tussen diersoorten in de bossen van het Iberisch schiereiland. Wegens ernstige droogte moeten ze vechten om aan schaars voedsel te komen.

Lees meer
11
Wild Europe - Ark of Stone - The Voyage of Sardinia
Aflevering 11: Ark of Stone - The Voyage of Sardinia

Meer dan 40 miljoen jaar geleden brak Sardinië los van Europa en begon het richting Afrika te drijven. Onderweg pikte dit kolossale 'schip' van steen talloze passagiers op, van het land en uit de zee.

Lees meer
12
Wild Europe - The Origins
Aflevering 12: The Origins

Van een conflict over een elektriciteitscentrale tot een toevluchtsoord voor dieren, we laten zien hoe burgerlijke ongehoorzaamheid leidde tot de oprichting van de zes Oostenrijkse natuurparken.

Lees meer
13
Wild Europe - The Challenges
Aflevering 13: The Challenges

De Oostenrijkse natuurparken staan voor verschillende uitdagingen zoals klimaatverandering, bedreigde diersoorten en invasieve exoten. Er wordt hard gewerkt om deze prachtige gebieden te behouden.

Lees meer

Over de serie

Genres: Andere
National Geographic
Wild Europe

Beschrijving:

Europa's prachtige landschappen herbergen fascinerende en opvallend vreemde wezens. We verkennen de Europese wildernis, van het bevroren Arctische gebied tot aan de kust van Afrika.

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905