10 activiteiten met de herfstvakantie
Terug naar de blog

10 activiteiten om de verlengde herfstvakantie thuis gezellig door te komen

5/11/2020 Zo doe je dat Goed om te weten

Door het coronavirus zal die herfstvakantie net iets anders verlopen dan normaal. Een uitstapje naar de pretparken, bioscoop of dierentuin zit er spijtig genoeg niet in op dit moment. Gelukkig zijn er toch nog heel wat activiteiten waarmee je die verlengde herfstvakantie en mini lock down gezellig doorkomt! Dit zijn alvast onze 10 favoriete activiteiten voor uren plezier met de kids.

1. Zet die kerstboom al wat vroeger

Ondertussen is Halloween al gepasseerd en dat is voor ons het perfecte excuus om die kerstboom dit jaar wat vroeger te zetten. We kunnen allemaal wel extra kleur en licht gebruiken tijdens de donkere dagen in de herfstvakantie. 

Wil je de kerstsfeer al helemaal opsnuiven? Trek die kersttrui of pyjama aan en bak samen koekjes. Wedden dat je de problematiek even helemaal vergeet?

2. Herfstblaadjes verzamelen en knutselen maar

Niets gezelliger dan een namiddag knutselen. Vooraleer de kinderen aan de slag gaan, moeten ze eerst nog een belangrijke taak volbrengen: trek samen naar buiten en laat ze de mooiste blaadjes of kastanjes verzamelen.

Dan is het aan jullie: laat je creativiteit de vrije loop. Schilder de blaadjes in verschillende kleuren, of laat ze drogen tussen een boek en maak er een collage van. Kan je toch nog wat inspiratie gebruiken om de volledige herfstvakantie door te komen? Via het Instagramprofiel van WonderWeekend ontdek je ontzettend veel leuke knutseltips.

3. Heel de dag ongestoord films kijken

Via de Video On Demand filmcatalogus van TV VLAANDEREN kijk je naar de laatste nieuwe films en klassiekers. Vul een kom met papiertjes waarop iedereen enkele leuke films schrijft. Daarna trek je ieder om beurt een papiertje, zo is de volgorde van de filmmarathon snel bepaald. Op die manier is er geen ruzie over de filmkeuze, dat is ook een voordeel! :-)

4. Haal de spelletjes uit de kast

Er is niets gezelliger dan het spelen van gezelschapsspelletjes op een typische herfstdag. De klassiekers kennen we allemaal, maar ken je ook deze originele gezelschapsspelen?

  • In Concept moet je communiceren zonder te praten. Je werkt in teams van 2 personen en kiest een woord of zin dat de andere spelers moeten raden. Hiervoor gebruik je icoontjes die een bepaalde associatie hebben met jouw woord.
  • Bij Shit Happens krijg je de keuze uit allerlei vervelende situaties, want soms zit het leven gewoon niet mee. Je trekt 2 kaarten, de eerste lees je voor. Daarna moeten je tegenstanders raden welke van deze 2 situaties jij het ergste vindt (terwijl ze de tweede niet kennen.)
  • De serie Peaky Blinders was zo geliefd dat ze er wel een spel van moesten maken. In Peaky Blinders, Under New Management reis je terug in de tijd en speel je een rol in een gangsteroorlog. Kan je jouw missie volbrengen?
  • Escape Room The Game - Jumanji Familie Editie: altijd al eens de raadsels in een Escape Room willen oplossen? Dat kan vanaf nu gewoon van thuis uit. In dit spel zitten maar liefst 3 spannende avonturen die je aan de hand van aanwijzingen moet oplossen.
  • De klassieke Monopoly kennen we allemaal, maar ken je ook Monopoly Game of Thrones C.E.? Met dit spel begeef je je in Westeros en kom je alle bekende karakters van de serie tegen.

5. Samen sporten (in ons kot)

Het moet natuurlijk niet alleen maar ontspanning zijn, beweging is van even groot belang. Er zijn genoeg virtuele sportlessen die jou en het ganse gezin bezighouden. Zo kan je bijvoorbeeld samen met je kinderen enkele TikTok dansjes leren. De ideale manier om te blijven bewegen en stiekem is het nog leuk ook. ;-)

6. Bezoek een natuurgebied

De natuurgebieden zijn gelukkig wel open! En toegegeven, het kan ook fijn zijn om eens niet thuis te zijn. Een beetje buitenlucht en natuur doet wonderen. Laat dat nu net zijn waar we in België voor gekend zijn, want we hebben heel wat prachtige natuurgebieden verspreid over het volledige land.

Wil je graag een overzicht van natuurgebieden in jouw omgeving? Via de website van Natuur en Bos vind je een volledige lijst.

7. Karaoke night

Youtube en een geïmproviseerde microfoon: meer heb je niet nodig voor een gezellige karaoke night. Zing luidkeels mee met jouw favoriete songs, want dat zorgt instant voor happy vibes! Wie van het gezin zet de beste prestatie neer? 

8. Tijd voor high tea

Een toren met zoete en hartige hapjes en liters thee: een high tea kan toch o zo gezellig zijn. Stel een lijst samen met hapjes die je graag wil maken (denk aan scones, koekjes, hartige muffins en belegde boterhammen) en ga daarna samen aan de slag in de keuken. 

9. Shop till you drop

De winkels zijn dan wel gesloten, maar online shoppen vanuit je zetel kan ook gezellig zijn.

Dit jaar shoppen we massaal lokaal om onze lokale ondernemers te steunen.  Via de hashtags #ikkooplokaal of #belgianbrand op Instagram vind je alvast genoeg inspiratie voor je volgend online shoppingmoment.

10. Maak een bucket list met dingen die je graag wil doen

2020 is geen topjaar, daar zijn we het ongetwijfeld allemaal over eens. Maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen dromen van betere tijden. Stel samen een bucketlist op met dingen die jullie heel graag zouden willen doen in de nabije toekomst. Na regen komt zonneschijn. Wanneer dat vervelend virus ons eindelijk verlaten heeft kan je al deze leuke dingen doen. Ambiance verzekerd!

TV VLAANDEREN wenst je graag een fijne en gezellige herfstvakantie!