10 leukste Halloween activiteiten
Terug naar de blog

10 x de leukste Halloween activiteiten die je thuis kan doen met kinderen

29/10/2020 Zo doe je dat Goed om te weten

Halloween vieren, dat kan gewoon thuis. Je hoeft niet per se activiteiten buitenshuis te plannen om de meest griezelige dag van het jaar te vieren. Dat kan in alle gezelligheid met je eigen gezin. En wij hebben genoeg inspiratie om de kids of je partner te entertainen (het zijn dingen waar je stiekem zelf ook van geniet). Dit zijn onze 10 leukste Halloween activiteiten die je thuis kan doen.

1. Samen griezelige hapjes maken

Van enge heksenvinger koekjes tot spinnensoep of bloederige hamburgers: er zijn genoeg fantastische ideeën op het internet te vinden om samen met je partner of de kids een leuk dagje in de keuken te beleven. Onze favoriet? Dit monsterlijk fruit, waar ook de allerkleinsten van smullen zonder achteraf nachtmerries te hebben :-)

2. Een griezelzoektocht in huis of in de tuin

Geen Halloween zonder snoep… Maak er daarom een leuk spel van: verstop enkele griezels zoals spinnen, spookjes of andere figuren in huis of buiten. Voor elk gevonden wezen krijgen de kinderen een handvol snoepjes. Zo hebben ze ook weer hun portie beweging gehad!

Tip: maak het hele parcours extra angstaanjagend. Zorg voor een aangepast decor en doe de lichten uit. Succes gegarandeerd!

3. Zorg voor aangepaste kledij en make-up

Maak Halloween net dat tikkeltje griezeliger en zorg voor aangepaste kostuums en make-up.Inspiratie nodig? Op Youtube vind je tutorials waarmee je in een mum van tijd je kinderen omtovert in kleine monsters.

4. Enge verhalen rond het vuur

Maak een vuurtje in de tuin of doe de open haard aan en kruip er samen rond. Wie vertelt het meest akelige verhaal tijdens deze avond?

5. Hou een virtuele Halloween party

De kinderen kunnen hun vriendjes op dit moment misschien niet zien, maar daar is een oplossing voor! Hou een virtuele Halloween Party via Skype, Zoom of een ander online communicatiemiddel. Er zijn genoeg manieren om online contact te hebben met de vrienden en familie. Maak er direct een wedstrijd van: wie zorgt voor het meest griezelige kostuum van de avond?

6. Hou een filmmarathon met deze horrorfilms

Dankzij het uitgebreide aanbod horrorfilms in de TV VLAANDEREN Bibliotheek beleef je ongetwijfeld een fantastische Halloween. Zombies, een moordende psychopaat, een vloek of een bezeten pop: variatie is er alvast genoeg. Dat belooft een angstaanjagende avond te worden!

Zet deze films zeker op je must-watch lijst voor de meest griezelige maand van het jaar.

1. De 5 Halloween films en de première van Halloween Kills op 14 oktober

In de eerste Halloween-film maken we kennis met Michael Myers, die zijn eigen zus om het leven bracht op de nacht van Halloween. Vijftien jaar later ontsnapt hij uit psychiatrie en is hij weer uit op moord. Geniet van toegang tot de hele Halloween saga. Ideaal voor een avondje bingewatch plezier!

2. Annabelle Comes Home

Ed en Lorraine Warren hebben een aantal vervloekte objecten in huis, waaronder de pop Annabelle. Wanneer hun nieuwsgierige babysitter er per ongeluk voor zorgt dat de duistere geest in Annabelle ontwaakt, heeft de pop het gemunt op hun dochter. Het is het begin van een zenuwslopende nachtmerrie.

3. The Curse of La Llorona

Deze film is gebaseerd op de eeuwenoude Mexicaanse legende van La Llorona, de huilende vrouw. Een jonge vrouw verdronk haar twee kinderen om wraak te nemen op haar man die ontrouw was geweest. Uit wanhoop springt ze hen achterna en verdrinkt ze zelf. Hierna blijft haar geest in de nacht ronddwalen en gaat ze op zoek naar kinderen om de plaats van haar kinderen in te nemen.

Exact 300 jaar later maken we kennis met Anna Garcia. Als medewerker van de sociale dienst onderzoekt ze de verdwijning van twee kinderen. Zo komt ze zelf in aanraking met La Llorona, die daarna haar pijlen richt op de kinderen van Anna. De enige hoop die ze nog heeft is Father Perez, die er alles aan doet om de kwaadaardige geest te verjagen.

4. Zombieland

Wanneer een plaag de wereld overneemt en de meerderheid van de bevolking in hersenetende zombies verandert, overleeft de angsthaas Columbus het toch dankzij zijn lijstje regels. Hij ontmoet enkele andere overlevers en ze besluiten samen deze nieuwe, bizarre wereld te trotseren.

Ontdek deze horrorfilms en nog heel wat meer in de bibliotheek van TV VLAANDEREN via de App.

7. Een boswandeling in het donker

Een zaklamp, een warme trui en goede stapschoenen: meer heb je niet nodig voor een zalige boswandeling in het donker. Durf jij het aan om ‘s avonds samen naar buiten te trekken?

8. Tijd voor Halloween spelletjes

Dit zijn onze favorieten:

● Laat de kids dingen proeven met hun ogen toe. Het is dan aan hen om te raden wat ze net gegeten hebben.

● Vul verschillende bakken met nepspinnen en ander eng materiaal. Doe de kinderen een blinddoek aan en laat ze in de bakken voelen.

● De klassieker: waarheid, durven of doen. Vul op voorhand een kom met papiertjes met al jullie vragen en do-opdrachten. Een leuk spelletje om elkaar nog beter te leren kennen!

● Knutsel een enge piñata in elkaar (of koop er eentje, je vindt ze in de meeste feestwinkels). En dan kloppen maar. :-)

9. Met stoepkrijt monsters tekenen

Met glow in the dark stoepkrijt leven de kinderen zich volledig uit. Zo hou je ze ook weer even bezig als mama en/of papa moe is na al die activiteiten. ;-) Jij kan uitrusten in de zetel terwijl ze nog lang zoet zijn met de monsterlijke tekeningen. Als dat geen fantastische afsluiter is?

10. Leuke apps voor de Smartphone

Toch gebrek aan inspiratie? In de App Store vind je tal van leuke Halloween-apps waarmee je de kinderen ongetwijfeld lange tijd bezighoudt. Van stemvervormers tot Halloween puzzelspelletjes of geluidseffecten: keuze genoeg!

TV VLAANDEREN wenst je graag een fantastische Halloween.