10 leukste Halloween activiteiten
Terug naar de blog

10 x de leukste Halloween activiteiten die je thuis kan doen met kinderen

29/10/2020 Zo doe je dat Goed om te weten

Halloween vieren, dat kan gewoon thuis. Je hoeft niet per se activiteiten buitenshuis te plannen om de meest griezelige dag van het jaar te vieren. Dat kan in alle gezelligheid met je eigen gezin. En wij hebben genoeg inspiratie om de kids of je partner te entertainen (het zijn dingen waar je stiekem zelf ook van geniet ;-) Dit zijn onze 10 leukste Halloween activiteiten die je thuis kan doen.

1. Samen griezelige hapjes maken

Van enge heksenvinger koekjes tot spinnensoep of bloederige hamburgers: er zijn genoeg fantastische ideeën op het internet te vinden om samen met je partner of de kids een leuk dagje in de keuken te beleven. Onze favoriet? Dit monsterlijk fruit, waar ook de allerkleinsten van smullen zonder achteraf nachtmerries te hebben :-)

2. Een griezelzoektocht in huis of in de tuin

Geen Halloween zonder snoep… Maak er daarom een leuk spel van: verstop enkele griezels zoals spinnen, spookjes of andere figuren in huis of buiten. Voor elk gevonden wezen krijgen de kinderen een handvol snoepjes. Zo hebben ze ook weer hun portie beweging gehad!

Tip: maak het hele parcours extra angstaanjagend. Zorg voor een aangepast decor en doe de lichten uit. Succes gegarandeerd!

3. Zorg voor aangepaste kledij en make-up

Maak Halloween net dat tikkeltje griezeliger en zorg voor aangepaste kostuums en make-up.

Inspiratie nodig? Op Youtube vind je tutorials waarmee je in een mum van tijd je kinderen omtovert in kleine monsters.

4. Enge verhalen rond het vuur

Maak een vuurtje in de tuin of doe de open haard aan en kruip er samen rond. Wie vertelt het meest akelige verhaal tijdens deze avond?

5. Hou een virtuele Halloween party

De kinderen kunnen hun vriendjes op dit moment misschien niet zien, maar daar is een oplossing voor! Hou een virtuele Halloween Party via Skype, Zoom of een ander online communicatiemiddel. Er zijn genoeg manieren om online contact te hebben met de vrienden en familie. Maak er direct een wedstrijd van: wie zorgt voor het meest griezelige kostuum van de avond?

6. Hou een filmmarathon

Via de VOD filmcatalogus ontdek je het aanbod horror- en thrillerfilms, maar op Halloween zelf spelen er ook verschillende Halloween movies op tv:

● Op ZES speelt om 22u25 Friday the 13th.

● Mag het wat minder eng zijn? Op VTM 3 speelt om 14u25 Coco, dé familiefilm die de meesten ongetwijfeld al meerdere keren gezien hebben. Maar hij blijft fantastisch!

● OP NPO 3 HD kijk je om 23u35 naar Train to Busan.

7. Een boswandeling in het donker

Een zaklamp, een warme trui en goede stapschoenen: meer heb je niet nodig voor een zalige boswandeling in het donker. Durf jij het aan om ‘s avonds samen naar buiten te trekken?

8. Tijd voor Halloween spelletjes

Dit zijn onze favorieten:

● Laat de kids dingen proeven met hun ogen toe. Het is dan aan hen om te raden wat ze net gegeten hebben.

● Vul verschillende bakken met nepspinnen en ander eng materiaal. Doe de kinderen een blinddoek aan en laat ze in de bakken voelen.

● De klassieker: waarheid, durven of doen. Vul op voorhand een kom met papiertjes met al jullie vragen en do-opdrachten. Een leuk spelletje om elkaar nog beter te leren kennen!

● Knutsel een enge piñata in elkaar (of koop er eentje, je vindt ze in de meeste feestwinkels). En dan kloppen maar. :-)

9. Met stoepkrijt monsters tekenen

Met glow in the dark stoepkrijt leven de kinderen zich volledig uit. Zo hou je ze ook weer even bezig als mama en/of papa moe is na al die activiteiten. ;-) Jij kan uitrusten in de zetel terwijl ze nog lang zoet zijn met de monsterlijke tekeningen. Als dat geen fantastische afsluiter is?

10. Leuke apps voor de Smartphone

Toch gebrek aan inspiratie? In de App Store vind je tal van leuke Halloween-apps waarmee je de kinderen ongetwijfeld lange tijd bezighoudt. Van stemvervormers tot Halloween puzzelspelletjes of geluidseffecten: keuze genoeg!

TV VLAANDEREN wenst je graag een fantastische Halloween. 2020 mag dan wel een bizar

jaar zijn, de herinneringen maak je zelf. Maak van deze Halloween eentje om nooit te vergeten!