3 tips voor de perfecte winterse filmavond
Terug naar de blog

3 tips voor de perfecte winterse filmavond

16/12/2020 Goed om te weten

Het wordt snel donker, de temperaturen dalen en we maken het weer lekker knus binnen.  De winter is een fantastisch seizoen! Hoe fijn we het ook vinden om die kou te trotseren voor een flinke wandeling, toch blijven we ook graag binnen voor een gezellige movie night. Maar hoe zorg je nu voor de perfecte winterse filmavond? Met onze tips wordt het organiseren van jouw movie night kinderspel. 

 

1.   Iets om te knabbelen

Een filmavond zonder snacks? Dat zou hetzelfde niet zijn. Met een assortiment zoete of zoute hapjes maak je van je filmavond een culinair festijn. Hierbij heb je nog de keuze. Ga jij voor de klassiekers zoals popcorn en een zak chips, of mag het wat gezonder zijn? Voor diegenen die toch wat aan hun gezondheid denken schreven we al een blog vol gezonde snacks en drankjes​. Of ga voor de combinatie van gezond en minder gezond, dan is er zeker keuze genoeg. ;-) 

 

2.   Warm en cozy: plaids en kussens 

Omdat je toch heel wat uurtjes doorbrengt in je favoriete hoekje van de zetel, mogen zachte kussens en plaids niet ontbreken. Want zeg nu zelf, samen onder een deken kruipen, dat maakt die filmavond nog een stuk gezelliger! 

 

Een tip: Voor de koukleumen bestaan er ​XL-dekens. Die zijn extra groot en dus handig omdat het toch wat frisser is buiten. Daar kan je ook perfect met z’n tweetjes onder. 

 

3.   Onze favoriete films voor een filmavond

Last but not least: Fantastische films waarmee je uren filmplezier beleeft. Er zijn er natuurlijk heel wat, daarom delen wij onze favorieten per genre. Dat maakt het voor jou een stuk gemakkelijker. 

 

Actie

Suicide Squad (2016): Wanneer een team van de grootste superschurken op aarde wordt​ ingezet om een andere schurk uit te schakelen, dan weet je dat het spannend wordt. Zullen ze slagen in hun missie, of wordt het hun dood? 

 

Komedie

Grease (1978): Het is dan wel een klassieker, maar wel eentje die we regelmatig terug​     willen zien. In Grease ontmoeten de Australische Sandy en de Amerikaanse Danny elkaar tijdens een vakantie. Ze beleven samen een fantastische zomer, maar moeten na de vakantie afscheid nemen van elkaar. Wanneer Sandy naar Amerika verhuist, blijkt dat ze op dezelfde school les krijgen. Van liefde is er spijtig genoeg geen sprake meer, want Danny ziet zijn vakantieliefde niet meer staan. 

 

Thriller

Shutter Island (2010):​ Marshal Teddy Daniels krijgt de opdracht om een verdwijning van een patiënt te onderzoeken in een psychiatrische instelling op Shutter Island. Tijdens dit onderzoek krijgt Teddy al snel het vermoeden dat er iets niet klopt, omdat het personeel bepaalde informatie achterhoudt. Niets is wat het lijkt op Shutter Island, dat is zeker.

 

Horror

Deep Blue Sea 3 (2020):  Hou je van nagelbijtende horror? Dan is Deep Blue Sea 3 iets​  voor jou. Dr. Emma Collins gaat samen met haar team naar het eiland Little Happy, om daar de gevolgen van klimaatverandering voor de grote witte haai te onderzoeken. Ondertussen arriveert er een tweede team dat op zoek is naar drie stierhaaien, maar al snel blijkt dat het niet over gewone stierhaaien gaat… 

 

Science fiction

Interstellar (2014):  Het einde van de mensheid lijkt nabij, daarom gaan drie teams van​   astronauten op zoek naar een bewoonbare planeet. Hier ontdekken ze een wormgat, waardoor ze in een ander sterrenstelsel terechtkomen. De teams gaan op verkenning en hopen leven te vinden op de nieuwe planeten. Kunnen ze de mensheid hoop bieden?

 

Familie

The Polar Express (2004): In deze film twijfelt een jongetje over het bestaan van de​ Kerstman, tot op een nacht een trein aan zijn deur stopt. Deze trein is er speciaal voor alle kinderen die twijfelen of de Kerstman wel echt bestaat. Ze vertrekken op een avontuurlijke reis naar de woonplaats van de Kerstman. 

Een echte feel good movie voor het volledige gezin! 

Drama 

Sully (2016): Sully is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van de indrukwekkende​       landing op de Hudson rivier in New York. Omdat er een vogel in de motoren van het toestel gevlogen is, moet de piloot Sully (Tom Hanks) een noodlanding maken in het water. Hij redt hiermee het leven van de 155 passagiers, maar na onderzoek blijkt dat Sully een aantal fouten heeft gemaakt, die zijn carrière zomaar zouden kunnen schaden. 

 

Kiezen hoeft niet, met VOD heb je ze allemaal

Met Video On Demand van TV VLAANDEREN kan je al deze films bekijken, en nog zoveel meer. Kiezen hoeft dus niet, zo heb je direct voldoende films voor jouw movie night. :-)

 

Geniet van je filmavond!