Gezonde snacks en drankjes voor een gezellige tv-avond
Terug naar de blog

Gezonde snacks en drankjes voor een gezellige tv-avond

13/11/2020 Zo doe je dat Goed om te weten

Staat er een tv-avond op de planning? Dat begint met het uitkiezen van enkele films of series, maar eigenlijk is de avond pas echt compleet wanneer je een assortiment lekkere snacks en dranken in huis hebt. Laten we wel eerlijk zijn: het is zo verleidelijk om de inhoud van een chipszak of een volledige reep chocolade naar binnen te spelen, maar gezond is dat niet. Gelukkig zijn er genoeg gezonde alternatieven. Deze snacks en drankjes zijn lekker, gezond en ideaal voor jouw gezellig tv-moment. 

Ijslolly’s: fris en fruitig

Ijslolly’s, wie houdt daar nu niet van? Je maakt ze in slechts enkele minuten en ze zijn lief voor je lijn. Het enige wat je nodig hebt zijn ijsvormpjes die je vult met ijsthee of fruitsap en stukjes fruit. Daarna gaan ze nog een nachtje in de vriezer en je gezonde lolly’s zijn klaar.

Pimp je popcorn met pindakaas

De ultieme filmsnack blijft popcorn. De kant- en- klare zakjes uit de supermarkt bevatten vaak een grote dosis suiker of zout, maar als je ze zelf maakt is deze klassieker zeker niet ongezond. 

Wil je de popcorn toch wat pimpen? Verhit wat pindakaas in een pannetje en giet het over de popcorn. Succes gegarandeerd! 

Skinny Mojito’s 

We zijn fan van mojito’s, maar niet van de calorieën. :-) Toch genieten van een heerlijke mojito? Maak dan eens de skinny variant, die is even lekker en caloriearm. Deze caloriearme cocktail is de perfecte drank voor je movie night. 

Wat heb je nodig? Rum, bruiswater, stukjes limoen, limoensap, verse munt, honing en wat ijsblokjes. De ingrediënten voeg je samen toe aan de shaker en shaken maar! 

Healthy hot chocolate

Een heerlijke warme chocolademelk biedt troost tijdens de koude winteravonden. Wil je het net iets gezonder maken? Kies dan voor pure chocolade en maak je chocomelk zelf, want homemade smaakt altijd beter. 

Met amandelmelk, pure chocolade, wat kaneel, amandelschilfers en ahornsiroop maak je een overheerlijke hot chocolate. Genieten! 

Geroosterde kikkererwten 

Soms willen we gewoon iets knabbelen voor de tv en dan kies je voor snacks met een bite. Geroosterde kikkererwten zijn super crunchy en daarnaast ontzettend gezond. Ze zijn dan wel klein maar zitten bomvol eiwitten en vezels. Ideaal als late night snack of om een klein hongertje te stillen. 

De kikkererwten giet je af, je dept ze droog en roert ze door een mengsel van paprikapoeder, knoflook, cayennepeper en olijfolie. Daarna de oven in en regelmatig eens omscheppen. Ook handig: je maakt een grote portie op voorhand en kan ze nog een week lang bewaren in een afgesloten pot. 

Gezonde chocoladeballetjes 

Als je graag chocolade eet, dan zijn deze gezonde chocoladeballetjes absoluut iets voor jou. Cashewnoten, ontpitte dadels, cacaopoeder en geraspte kokos: meer heb je niet nodig voor deze lekkernij. Alleen maar genieten, zonder dat vervelend schuldgevoel achteraf. :-)

Guacamole en hummus om te dippen 

Dips zijn superlekker, en die maak je ook gemakkelijk zelf. Een avocado ‘pletten’, wat citroensap en peper en zout er doorheen en je hebt al een simpele dip.  Snij wat selder, paprika en komkommer of andere groentjes en dan heb je direct iets gezond om mee te dippen. 

Mini pizza’s van courgette

Pizza ongezond? Think again!  Deze mini pizza’s van courgette zijn net zo lekker als echte pizza en zijn super origineel. Je snijdt de courgette in schijfjes en gebruikt dan je favoriete toppings zoals tomatenpuree, geraspte kaas en allerlei groentjes. Daarna zet je ze een tiental minuutjes in de oven. 

Gezond en lekker gaan dus perfect samen, er zijn genoeg originele snacks en drankjes voor een geweldige tv-avond. 

TV VLAANDEREN wenst je veel kijk- en eetplezier!