Wat doen op een regenachtige herfstdag: 8 tips
Terug naar de blog

Wat doen op een regenachtige herfstdag: 8 tips

18/11/2021 Goed om te weten Zo doe je dat

Wat doen op een regenachtige herfstdag: 8 tips

Een regenachtige herfstdag? Dat kan eigenlijk best gezellig zijn. Samen knus binnenblijven terwijl de regen tegen het raam tikt, knus is dat! Er zijn natuurlijk ook genoeg activiteiten buitenshuis die perfect kunnen wanneer het regent. Geen idee wat je kan doen op een typische herfstdag? Wij zetten 8 activiteiten voor je op een rijtje.

4 activiteiten buitenshuis bij typisch herfstweer

1. (activiteit voor de kids): Knutsel bootjes in elkaar

In de regen spelen? Tuurlijk! Als je jong bent, dan kan een beetje regen je niet stoppen. :-) Knutsel bootjes in elkaar met al het natuurlijk materiaal dat je kan vinden (takjes, blaadjes,...) en plaats de bootjes in het midden van een plas. Welk bootje blijft het langste drijven?

2. Een dag musea bezoeken

Als het weer niet meezit, dan plan je toch gewoon een uitje naar een museum? Je kan dit perfect combineren met een bezoek aan je favoriete stad. Na het museumbezoek een heerlijke chocomelk met slagroom drinken in een plaatselijk café, een topplan vinden wij dat! En je zit nog altijd heerlijk droog binnen. ;-)

Een tip: met de Museum Pass kan je heel het jaar door extra voordelig musea bezoeken. Benieuwd welke musea echt een bezoekje waard zijn op een regenachtige dag? Museum Pass verzamelde de leukste musea bij slecht weer.

3. Relaxen in de mooiste wellnesscomplexen van het land

Regen is hét excuus om naar de thermen of spa te trekken. Geniet van opgietsessies in de verschillende sauna’s of boek een deugddoende massage. Er zijn heel wat luxueuze complexen in ons land, we zetten er graag enkelen voor je in de kijker:

4. Heerlijke herfstwandelingen maken

Trek je laarzen, een dikke pull en regenjas aan voor een heerlijke herfstwandeling. De herfst heeft met al haar kleuren en geuren zoveel te bieden, ook wanneer de zon niet schijnt. Op de blog verzamelden wij al de mooiste herfstwandelingen in Vlaanderen, daar haal je ongetwijfeld voldoende inspiratie uit voor je volgende wandelingen.

4 activiteiten binnenshuis op een miezerige herfstdag

1. Pumpkin carving

Denk jij bij pompoenen direct aan Halloween? Je hoeft deze activiteit nochtans niet te beperken tot één dag in het jaar. Pumpkin carving verschilt van een Jack ‘o lantern (de traditionele uitgesneden Halloween pompoen) in de zin dat je eerder de buitenkant van de pompoen ‘weghaalt’ tot er een dunne laag overblijft. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen kunstwerk.

2. Knutsel alvast je kerstdecoratie in elkaar

Een voorbereid man is er twee waard! Gebruik deze regenachtige herfstdag nuttig en maak alvast je kerstdecoratie in orde. Zo kan je bijvoorbeeld al je kerstkrans(en) maken. Waarom zou je hiermee wachten tot december als je er al enkele weken voordien aan kan beginnen? Een simpele wilgenkrans kan dienen als fantastische basis en daar geniet je ook de volgende jaren nog van. Een creatieve activiteit met een mooi resultaat, ideaal voor miezerige dagen!

PS: is het ooit te vroeg om je kerstboom te zetten? ;-) Zet je boom alvast klaar en breng die magische kerstsfeer al wat vroeger in huis.

3. Creaties met Lego

Wie zegt dat Lego enkel voor kinderen is? Voor velen van ons is de speeltijd al lang achter de rug, maar soms is het belangrijk om je innerlijke kind te laten spreken. :-)  Met de Lego Creator Set ben je voor één dag terug kind. De afgewerkte items hebben meer weg van een kuntswerk dan een stuk speelgoed. Denk maar aan mooi boeket bloemen en bonsaiboompjes, kunstwerken, wereldkaarten, modelauto’s…  De opties zijn eindeloos!

4. De leukste films en series voor een gezellige dag in de zetel

Het lijstje sluiten we af met, hoe kan het ook anders, onze favoriete films en series. Wanneer regen met bakken uit de lucht valt, kruip jij gewoon nog wat verder onder je dekentje. Via de bibliotheek van TV VLAANDEREN heb jij altijd toegang tot de beste films en series.

Enkele toppers voor een gezellige herfstdag:

  • The Great: Wil je eens goed lachen? Serie The Great combineert historiek met humor. Wanneer Catherine The Great naar Rusland trekt om te trouwen met Keizer Peter III, blijkt al snel dat hij haar ambities in de weg staat. Ze bedenkt een plan om hem voorgoed uit de weg te ruimen.
  • Normal People: Er gaat niets boven wat pure romantiek op een frisse herfstdag. Deze serie toont de prille liefde tussen 2 jongeren. Alhoewel ze elkaars tegenpolen zijn, vinden ze toch steeds de weg naar elkaar.
  • Gangs of London: Heb je liever wat actie? Dan is Gangs of London iets voor jou. Wanneer de Londense maffiabaas Finn vermoord wordt, wil zijn zoon Sean het imperium van zijn vader in stand houden. Hij gaat ondertussen op zoek naar de moordenaar.

Dit en nog zoveel meer kijk je via de bibliotheek van TV VLAANDEREN. Al deze topfilms en series zijn inbegrepen voor de abonnementen Basic, Basic+, APP TV Basic en APP TV Plus.

Wil je direct starten met kijken?

Via een APP TV Basic of APP TV Plus abonnement kijk jij binnen 5 minuten naar al deze films en series. Simpel, toch?

Dankzij deze tips is er van verveling geen sprake op regenachtige herfstdagen. ;-) Geniet van deze gezellige momenten!