Seizoen 1

01
Sharkfest - Shark Eat Shark
Aflevering 1: Shark Eat Shark

In 'n baai aan de zuidkust van Zuid-Afrika jagen witte haaien op andere haaien. In een baanbrekend onderzoek duikt een team haaienexperts in zee om het bestaan van deze kannibaal-haaien te bewijzen.

Lees meer
02
Sharkfest - Shark Below Zero
Aflevering 2: Shark Below Zero

De witte haaienpopulatie neemt toe in Canadese wateren, tot bij Newfoundland. Na de eerste vermoedelijke aanval in meer dan 150 jaar, onderzoeken experts waarom de witte haai zo ver noordelijk komt.

Lees meer
03
Sharkfest - Bull Shark Bandits
Aflevering 3: Bull Shark Bandits

Stierhaaien stelen steeds vaker van vissers in Noord-Australië. Om te onderzoeken of dit gedrag met intelligentie te maken heeft, maakt het team gebruik van geavanceerde experimenten en technieken.

Lees meer
04
Sharkfest - Return of the White Shark
Aflevering 4: Return of the White Shark

Er verschijnen steeds meer witte haaien bij de populaire bestemming Cape Cod, na eeuwen afwezigheid. We onderzoeken hoe dit kustlandschap is veranderd en waarom het nu zoveel witte haaien trekt.

Lees meer
05
Sharkfest - Sharkcano: Hawaii
Aflevering 5: Sharkcano: Hawaii

Haaienexperts onderzoeken waarom vooral tijgerhaaien naar de wateren rondom Hawaï trekken. Het team vermoedt dat de tijgerhaaien op bultruggen jagen en neemt bijtafdrukken om de theorie te bewijzen.

Lees meer
06
Sharkfest - Saved from a Shark
Aflevering 6: Saved from a Shark

Er gaan al jaren verhalen van dolfijnen en walvissen die mensen van haaien redden, maar wetenschappers twijfelen of ze dat bewust doen. Overlevers van aanvallen vertellen over hun ervaringen.

Lees meer
07
Sharkfest - Bull Shark vs. Hammerhead
Aflevering 7: Bull Shark vs. Hammerhead

Na beelden van stierhaaien die een hamerhaai aanvallen, onderzoekt een team experts met unieke experimenten en geavanceerde technologie wat er gebeurt als deze twee roofdieren elkaar treffen.

Lees meer
08
Sharkfest - Sharks vs. Dolphins: Bahamas Battleground
Aflevering 8: Sharks vs. Dolphins: Bahamas Battleground

Meer dan 30 procent van de dolfijnen in de Bahama's hebben haaienbeten. Met een bijtkussen en een lokdolfijn verzamelen haaienexperts bijtafdrukken van drie mogelijk verantwoordelijke haaiensoorten.

Lees meer
09
Sharkfest - Blind Rage
Aflevering 9: Blind Rage

Wetenschappers spreken mensen die een haaienaanval overleefden. Daarna analyseert het team het zicht van haaien om te bepalen of bepaalde kleuren kunnen leiden tot een aanval.

Lees meer
10
Sharkfest - Perfect Storm
Aflevering 10: Perfect Storm

Het team onderzoekt de aanval van een tijgerhaai op een jonge surfer. Met behulp van baanbrekende experimenten en studies, onderzoekt het team de relatie van haaien met het weer.

Lees meer
11
Sharkfest - Born Wild
Aflevering 11: Born Wild

Wetenschappers ontdekken dat jonge haaien verantwoordelijk zijn voor bijna alle aanvallen van witte haaien. Met baanbrekende experimenten onderzoekt het team waarom deze punk-haaien eerder aanvallen.

Lees meer
12
Sharkfest - World's Weirdest: Sharks
Aflevering 12: World's Weirdest: Sharks

Van langzaam zwemmende filterhaaien tot katvisachtige bodemhaaien en pas ontdekte informatie. Wij vertellen je precies hoe raar haaien wel niet kunnen zijn.

Lees meer

Over de serie

National Geographic
Sharkfest

Beschrijving:

Van recente aanvallen op mensen tot het blootleggen van hun weinig bekende vreemde gedragingen: we maken van dichtbij kennis met een van de meest onbegrepen dieren ter wereld - de opmerkelijke haai.

Te zien op al je schermen

Kijk jouw favoriete tv-programma’s, series en films op al je schermen. Kijk op smartphone, tablet, laptop of gewoon op Smart TV.

Smartphone of tablet

Smartphone of tablet

Laptop

Laptop

TV via Chromecast

Chromecast

Smart TV

Android TV

Smart TV

LG TV

Smart TV

Samsung TV

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Alle rechten voorbehouden. TV VLAANDEREN® is een merk gebruikt onder licentie door Canal+ Luxembourg S. à r.l. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg : B 87.905