6 leuke uitstappen in de herfst

category label Goed om te weten TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
Goed om te weten
8 oktober 2020 Via

6 leuke uitstappen in de herfst 

De herfst is in het land! De dagen worden frisser, er ontstaat een prachtig kleurenpalet en de kastanjes liggen voor het rapen. Heerlijk toch, dat herfstgevoel! Het is dan wel wat kouder buiten, maar dat houdt ons niet tegen. Trek je jas aan en ga op verkenning buiten, er valt genoeg te ontdekken in de herfst. Toch nog wat inspiratie nodig? ​Met deze 6 leuke uitstappen heb je heel dit seizoen iets te doen. 

1.   De klassieker: een stevige boswandeling

Een portie frisse lucht doet echt wonderen. In heel ons land zijn er verschillende mooie boswandelingen die je absoluut eens gedaan moet hebben. Zet deze alvast op je lijstje: 

  • Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar:​ In 2017 werd het zelfs bekroond met de titel van wandeling van het jaar. Deze natuurwandeling biedt je namelijk heel wat variatie: steek een beek over zonder natte voeten, ontdek de vele bruggetjes en spot oude loofbossen, naaldbomen en open heidevlaktes. 
  • Het ​Zoniënwoud​: een prachtig woud aan de rand van Brussel met zo’n 4.400 hectare aan prachtige natuur. Hier kan je even ontsnappen aan de drukte, je zou bijna vergeten dat het niet ver van Brussel is. 
  • Bosland: ​dit bos is het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Het omvat de gemeenten Hechtel-Eksel, Overpelt en de steden Lommel en Peer. Dit is een favoriet van de kids, want er is genoeg amusement voorzien. Van stukken speelbos met avontuurlijke speeltuigen tot schatzoektochten: vervelen doen ze zich zeker niet. 

2.   Griezelen in de pretparken

Mag het wat griezeliger zijn dan een boswandeling? De herfst is ook het seizoen van

Halloween, plan daarom eens een daguitstap naar een van de Belgische pretparken. 

In Walibi, Bobbejaanland, Plopsaland De Panne​ en Bellewaerde organiseren ze elk jaar​  verschillende Halloween-dagen met veel angstaanjagende monsters, spookhuizen en special effects. Krijsen maar! Een waarschuwing: dit is niet geschikt voor angsthazen. 😉 

3.   Breng een bezoekje aan de Boekenbeurs 

Laat het weer je in de steek? Geen probleem, op zo’n typische herfstdag brengen we een bezoekje aan de Boekenbeurs. Dan heb je toch iets te doen en zit je gezellig binnen! Ook dit jaar gaat ​de Boekenbeurs door, en dat van zaterdag 31/10 tot woensdag 11/11. 

Een goed boek op een natte en koude herfstdag, niets gezelliger dan dat! 

4.   De Grote Schijn: een magisch spektakel 

Voor een vleugje magie ben je bij Rivierenhof in Deurne aan het juiste adres. Elke herfst toveren ze het groendomein om in een echt spektakel. Van 30 oktober tot 15 november openen ze de deuren voor het publiek. 

De Grote Schijn is een feeërieke wandeling die je doorheen het domein leidt. Het verlicht pad brengt je langs fonkelende lampjes, prachtig verlichte bomen en heel wat geheimzinnige verrassingen. Een unieke ervaring voor jong en oud.

5.   Ontdek het onderwaterleven bij Sea Life

Wie zegt dat je met slecht weer niets kan doen? Op een natte herfstdag is Sea Life in Blankenberge een bezoekje waard: ze hebben er meer dan 2.500 dieren die zowel onder water als boven water leven. Je leert er meer over het onderwaterleven en woont er de voedermomenten bij. 

Maar wist je ook dat Sea Life het enigste zeehondenopvangcentrum van België heeft?  Ieder jaar vangen ze er jonge zeehondjes op die aangespoeld zijn. Wanneer ze weer helemaal beter zijn, dan worden ze terug vrijgelaten. 

Combineer het met een uitje naar de zee, want Sea Life bevindt zich op enkele kilometers van het strand. Zo heb je direct de ideale daguitstap! 

6.         Trek naar onze noorderburen voor De Betovering

Mag de herfstuitstap net wat verder zijn? Van 16 tot 24 oktober vindt ​De Betovering ​in Den Haag plaats, een internationaal kunstfestival voor de jeugd. Kinderen tot 12 jaar kunnen er verschillende voorstellingen en workshops volgen, en dat zowel in als net buiten Den Haag.  Ze maken er kennis met straattheater en dansvoorstellingen. 

Trouwens: het straattheater vindt in en rond de bekende winkelstraten plaats, je kan het dus perfect combineren met een dagje shoppen. 

Thuisblijven kan ook gezellig zijn

Natuurlijk kan thuisblijven ook fijn zijn. Trek je lievelings sweater aan, zet een kopje koffie en kijk naar je favoriete programma’s met TV VLAANDEREN. Via ​de TV-gids heb je snel een overzicht van al de zenders en programma’s, of huur een film via de ​catalogus van Canal VOD. 

We wensen je een prachtige herfst vol gezellige momenten toe! 

Gerelateerde artikelen

Geen beeld meer op tv, wat nu ?
Je wilt tv kijken maar je merkt dat je geen beeld meer hebt op je favoriete zenders. Je wil natuurlijk terug zo snel mogelijk tv kunnen kijken. Deze checklist kan je helpen om het probleem op te lossen. 1. CONTROLEER OF ER GEKENDE
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
9 februari 2018
Live tv kijken op je smartphone, tablet en laptop
Je hebt vast en zeker al eens gehoord van TV VLAANDEREN Live TV, toch? Live TV is de beste manier bij TV VLAANDEREN om live tv te kijken en volledig mee te zijn met je favoriete tv-programma’s waar je ook bent en wanneer
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
5 maart 2018
Antenne TV: da’s gemakkelijk en goedkoop tv-kijken
Zoek je een eenvoudige en goedkope tv-oplossing voor thuis, je slaapkamer, tweede verblijf of zelfs in de auto? Dan biedt Antenne TV voor jou de beste kijkervaring! Met Antenne TV kan je overal in Vlaanderen en Brussel tv-kijken zonder schotel, kabel of internet. Je
category label Goed om te weten TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
12 maart 2018