Ontdek de nieuwe hd-ontvanger: MZ-102

category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
Zo doe je dat
26 september 2019 Via

Ontdek de nieuwste hd-ontvanger van TV VLAANDEREN: de M7 MZ-102. Deze hd-ontvanger combineert het beste van twee werelden. Geniet naast de standaard radio- en tv-zenders via satelliet ook van extra zenders en interactieve diensten door de decoder met het internet te verbinden. Benieuwd hoe deze nieuwe hd-ontvanger werkt? Wij leggen uit wat het is én wat je ermee kan doen.

Wat is de M7 MZ-102?

De M7 MZ-102 is een nieuwe interactieve tv-ontvanger voor satelliet-tv van TV VLAANDEREN. Het is de opvolger van de M7 MZ-101 en via deze nieuwe interactieve hd-ontvanger ontvang je via de LNB van je schotel radio- en tv-zenders via satelliet.

Hoe werkt de M7 MZ-102?

Sluit je de M7 MZ-102 aan op het internet via een kabel of Wi-Fi? Dan kun je gratis genieten van de interactieve tv-diensten en extra zenders van TV VLAANDEREN. Kijk al je favoriete programma’s terug via Restart of Replay en volg de leukste films en series via Films op Aanvraag. Met de MZ-102 bepaal jij hoe en wanneer je tv-kijkt.

De voordelen van de M7 MZ-102

Benieuwd naar wat je nog meer kan met de nieuwe hd-ontvanger? Wij zetten een aantal voordelen op een rijtje.

– Programma’s pauzeren, terugkijken of opnemen. Dankzij de interactieve diensten kijk je alle programma’s wanneer jou dat uitkomt. Staan de zenders in jouw zenderlijst op dezelfde frequentie? Dan kan je met jouw nieuwe hd-ontvanger je programma opnemen.*

 24/7 op de hoogte via de programmagids. Via de digitale programmagids weet jij altijd wat er op tv komt. Stel zelf een lijst samen met je favoriete zenders en mis nooit iets van tv.

 Beveiligingsopties voor kleintjes. Een kinderslot toevoegen op programma’s met expliciete beelden? Dankzij een pincode voor ouderlijk toezicht van de ontvanger activeer en deactiveer je een kinderslot op programma’s.

 Ondersteuning van automatische schotels. De M7 MZ-102 HD-ontvanger ondersteunt nu ook de DiSEcQ-protocollen 1.0, 1.1. Ondersteuning voor de protocollen 1.2 en USALS wordt op korte termijn toegevoegd. Vanaf dat moment kun je de MZ-102 ook gebruiken in combinatie met een automatische schotel. Houd de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

– Draadloos verbinden met het internet. Je kunt de hd-ontvanger zowel bekabeld als draadloos met internet verbinden. Zo krijg je toegang tot alle interactieve diensten. Via het homescherm van de ontvanger krijg je toegang tot een rijke verzameling content, zoals live tv, terugkijken en Films op Aanvraag.

Zo installeer je de M7 MZ-102

Het installeren van de nieuwe interactieve hd-ontvanger is heel eenvoudig. Voor het installeren doorloop je de volgende stappen:

Stap 1: Haal de hd-ontvanger uit de doos, pak de meegeleverde ‘Installatiehandleiding’ en sluit de ontvanger makkelijk aan.

Stap 2: Zet de hd-ontvanger aan, kies de taal waarin je de menu-software wilt gebruiken (standaard: Vlaams).

Stap 3: Kies hoe je verbinding wilt maken met het internet. Dit kan bijvoorbeeld via een LAN-verbinding of via Wi-Fi. Wil je nog geen verbinding maken met het internet? Kies dan voor ‘Overslaan’.

Stap 4: Indien gewenst kan je je pincodes aanpassen. De ontvanger en het ouderlijk toezicht hebben een standaard pincode van ’1234’. De betaalpincode staat standaard op ‘0000’.

Stap 5: Zijn je nieuwe pincodes ingesteld? Doe dan een satellietscan. Hiermee wordt de LNB geconfigureerd en zal de zenderlijst ingeladen worden. De standaard TV VLAANDEREN LNB-configuraties bestaan uit:

  • Poort A (satelliet 1): ASTRA 19,2 graden oost
  • Poort B (satelliet 2): ASTRA 23,5 graden oost

Moet jij je schotelset nog opstellen en uitrichten? Ga dan naar ‘Geavanceerde instellingen’ (of ‘Instellen & uitrichten’, afhankelijk van de softwareversie waar je ontvanger over beschikt) om per beschikbare satelliet de signaalsterkte te meten.

Begin met het controleren van de signaalsterkte voor ASTRA 3 op 23,5 graden oost. Pas de uitrichting van je schotel en LNB aan totdat je de 100% signaalsterkte (en -kwaliteit) dicht benadert. Controleer daarna de signaalsterkte voor ASTRA 1 op 19,2 graden oost en eventueel andere beschikbare satellieten.

Wil je de installatie afmaken en pas daarna je schotel en LNB uitrichten? Geen probleem. Daarvoor ga je in het menu naar ‘Instellingen’ > ‘Installatie’ > ‘LNB-configuratie & uitrichten’.

Stap 6: Is de configuratie klaar? De laatste stap is een softwarecontrole. TV VLAANDEREN biedt software updates aan via internet en satelliet. Het inladen van een update via satelliet kan tot 25 minuten duren. Zorg daarom dat je de ontvanger ook met het internet verbindt.

De nieuwe hd-ontvanger bestellen

Heeft je huidige satellietontvanger zijn beste tijd gehad? Het bestellen van de nieuwe interactieve hd-ontvanger bij je abonnement is heel eenvoudig. Dit kan via de webshop op onze website en via de verschillende verkooppunten.

*Om programma’s te kunnen opnemen moet je beschikken over een externe harde schijf van min 500GB die verbonden kan worden aan je nieuwe interactieve hd-ontvanger.

TV VLAANDEREN wenst je veel kijkplezier met de nieuwe interactieve hd-ontvanger. 

Gerelateerde artikelen

Antenne TV: da’s gemakkelijk en goedkoop tv-kijken
Zoek je een eenvoudige en goedkope tv-oplossing voor thuis, je slaapkamer, tweede verblijf of zelfs in de auto? Dan biedt Antenne TV voor jou de beste kijkervaring! Met Antenne TV kan je overal in Vlaanderen en Brussel tv-kijken zonder schotel, kabel of internet. Je
category label Goed om te weten TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
12 maart 2018
Geen beeld meer op tv, wat nu ?
Je wilt tv kijken maar je merkt dat je geen beeld meer hebt op je favoriete zenders. Je wil natuurlijk terug zo snel mogelijk tv kunnen kijken. Deze checklist kan je helpen om het probleem op te lossen. 1. CONTROLEER OF ER GEKENDE
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
9 februari 2018
Live tv kijken op je smartphone, tablet en laptop
Je hebt vast en zeker al eens gehoord van TV VLAANDEREN Live TV, toch? Live TV is de beste manier bij TV VLAANDEREN om live tv te kijken en volledig mee te zijn met je favoriete tv-programma’s waar je ook bent en wanneer
category label Zo doe je dat TV VLAANDEREN Blog | Handige TV tips en informatie
5 maart 2018