De leukste Sinterklaasfilms en- series
Terug naar de blog

De leukste Sinterklaasfilms en- series

1/12/2021 Op tv

Daar is hij dan, de lieve goede Sint! Het is een periode waar heel wat kids volop naar uitkijken. Tellen jullie samen af naar zijn bezoek? Met deze leuke Sinterklaasfilms en - series beleef je een gezellige avond met het voltallige gezin. Want Sinterklaasfilms, die vinden mama en papa of oma en opa stiekem ook nog leuk om te kijken.

Deze Sinterklaasfilms en- series zie je op je tv

1.  Dag Sinterklaas

Velen onder ons zijn opgegroeid met de traditionele Sinterklaasserie waarin Bart Peeters zijn verhaaltjes over de Sint deelt met zijn (fictieve) dochters. Wist je ook dat deze serie in 2019 nieuw leven werd ingeblazen? Bart Peeters en de originele Sinterklaas (destijds gespeeld door Jan Decleir) spelen hier, helaas voor ons, niet meer in mee. Maar dit neemt niet weg dat de nieuwe cast voor evenveel Sinterklaas-magie zorgt. Pure nostalgie!

De Sint krijgt bezoek van heel wat personages, die we al kennen van andere

Sinterklaasseries en- films op Ketnet zoals Ramon Iglesias, Conchita Garcia en Kneta Knieschijf. Er zijn ook nog een heleboel andere gastrollen weggelegd voor onder andere Jelle Cleymans, Danira Boukhriss, Rik Torfs en Sven De Ridder.

Dag Sinterklaas zie je de volgende dagen op Ketnet, er worden 2 verschillende seizoenen uitgezonden:

Seizoen 1:

 • Donderdag 2 december om 7u10, 7u35, 15u45, 18u35
 • Vrijdag 3 december om 7u10, 7u35, 15u45, 16u, 18u35
 • Zaterdag 4 december om 7u10, 7u30, 15u45, 16u, 18u45, 19u
 • Zondag 5 december: 15u45, 16u

Seizoen 2:

 • Donderdag 2 december om 16u
 • Zondag 5 december om 07u10 en 07u30
 • Maandag 6 december om 07u10, 07u35, 15u45, 16u00 en 18u35

2.  Sinterklaas en de Wakkere Nachten

Nadat de hele stad nachten aan een stuk wakker ligt door heel wat lawaai, worden de inwoners boos op de Sint en Piet. Ze denken dat zij dit lawaai veroorzaken wanneer ze over de daken wandelen. Hierdoor moeten Sinterklaas en Piet hun onschuld bewijzen. Ondertussen doet het winkeltje van de zakenvrouw Frutselia het opeens erg goed. Ze kan de verkoop van haar speciaal slaapmiddel bijna niet bijhouden. Zou zij iets met het nachtelijk lawaai te maken hebben?

Een film uit 2018 met Jan Decleir in de rol als Sinterklaas en Frans van der Aa als Piet. De verdere cast bestaat onder meer uit Pieter Embrechts, Evelien Bosmans en Karlijn Sileghem.

Deze film kijk je zondag 5 december om 13u30 op Ketnet.

3.  Sinterklaas Vlogs

Hij komt helemaal vanuit Spanje met zijn stoomboot en verblijft daarna in het Sinthuis in Sint-Niklaas. Maar wat zou daar binnen toch allemaal gebeuren? In Sinterklaas Vlogs kan je de video’s van de vloggers van Vloglab volgen. Zo ontdek jij direct waar de Sint allemaal mee bezig is!

Kijken kan op deze dagen op VTM Kids:

 • Zaterdag 4 december om 7u50, 14u55
 • Zondag 5 december om 7u50, 14u55

4.  De Buurtpolitie Special

Naar aanleiding van de komst van Sinterklaas beslist commissaris Roger Berckmans Operatie Mandarijn in gang te zetten, waarbij de agenten de buurtbewoners belonen voor hun goed gedrag. Dit zullen ze doen tijdens het lokale Sinterklaasfeest. Maar opeens krijgen ze de oproep dat de Sint en Piet ontvoerd zijn, en is het aan hun om ervoor te zorgen dat ze veilig gevonden worden voor het einde van het feest.

Deze Buurtpolitie Special kijk je zondag 5 december om 09u45 op VTM Kids.

5.  Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

Amerigo, het paard van Sinterklaas, verliest tijdens een rit buiten het kasteel een van zijn speciale gouden hoefijzers. Alleen hiermee kan hij met de Sint de daken van de inwoners op. Hierdoor beslist de Sint om samen met de hulp van de tienjarige Bloem op zoek te gaan naar het hoefijzer, want anders kunnen de pakjes niet worden uitgedeeld die avond. Lukt het hen samen om de magische hoefijzers op tijd terug te vinden?

Deze film kijk je zondag 5 december om 8 uur op VTM Kids.

6.  Het Sinterklaasnieuws

Elke dag kan je het Sinterklaasnieuws volgen rechtstreeks vanuit zijn kasteel, gepresenteerd door Nieuwspiet. Hierin worden de dagelijkse belangrijkste nieuwsfeiten overlopen. Volg mee en blijf op de hoogte van het laatste Sinterklaasnieuws!

Het Sinterklaasnieuws volg je deze dagen op VTM Kids:

 • donderdag 2 december om 08u25, 13u05
 • vrijdag 3 december om 8u25, 13u
 • zondag 5 december om 9u

Nu is het alleen nog afwachten of de kids wel braaf zijn geweest dit jaar. Hoe dan ook, met deze leuke Sinterklaasfilms en- series kom je wel al volledig in de stemming!